TEGV’de seramik etkinliği

TEGV’de seramik etkinliği
Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Van Feyyaz Tokar Eğitim Parkı’nda yaz etkinlikleri kapsamında çocuklara seramik eğitimi veriliyor.
Türkiye’nin eğitim alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarından biri olan TEGV Van Feyyaz Tokar Eğitim Parkı’nda her yıl gerçekleşen yaz etkinlikleri; çocukların yaz dönemi boyunca kendilerini pek çok açıdan besleyebilecekleri olanaklar sunuyor. Van Feyyaz Tokar Eğitim Parkı'ndaki etkinlikler ilköğretim çağındaki tüm çocuklara açık. Bu kapsamda, gönüllüler eşliğinde geziler düzenleniyor; bahçe oyunları, sanat ve okuma etkinlikleri uygulanıyor. Yaz etkinlikleri kapsamında “Önemsiyoruz” ekibinden seramik sanatçısı Betül Katıgöz, Van’daki çocuklarla iki hafta sürecek bir seramik çalışması yürütüyor.

“Önemsiyoruz” gönüllü bireylerden oluşan, kâr amacı gütmeyen, bağımsız bir organizasyon olup ürün, atölye ve haber çalışmaları ile özel durumu olan bireylerin yaşama katılmasına destek vermektedir. Bu çalışma, merkez Tuşba ilçesine bağlı Bardakçı Mahallesi’nde seramik alanında kullanılan kil toprağı getirilerek çocuklar ile birlikte yoğurarak, sanat ve yaratıcılık ilişkisini bir oyun kurgusu içinde sunuyor. Çocukların yapmış olduğu çalışmalar fırınlanması için Bardakçı Mahallesi geleneksel fırınlarda kurutularak etkinliği tamamlanmış olacak. Aynı zamanda bölgede bu malzemeyi nereden temin edebileceklerini de öğretiliyor.