Takva: "Van'ın ve bölgenin kalkınması, Türkiye'nin kalkınması demektir."

Takva: "Van'ın ve bölgenin kalkınması, Türkiye'nin kalkınması demektir."
Van Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Necdet Takva, Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanan Cazibe Merkezleri Programı ile bölgede istihdam öncelikli yatırımların başlatılmasının planlandığı değerlendirmesinde bulundu.
Takva, yazılı açıklamasında, Başbakan Binali Yıldırım'ın Cazibe Merkezleri Programı Başlangıç Lansmanı'nda, programa ilişkin bilgi verdiğini hatırlattı.

Bölgenin teşvike ve desteğe ihtiyacı olduğunu, bölgesel kalkınmanın sadece bölgedeki yerel ekonomik aktörlerin finansmanı ile olamayacağına dikkat çeken Takva, kamu kaynaklarıyla destek programının ortaya konulmuş olmasının önemli olduğunu ifade etti.

Van'ın demir, hava ve karayolu ağı, potansiyelleri ve sınır ili olması nedeniyle yatırımcılar için çok cazip bir yer olacağını aktaran Takva, şunları kaydetti:

"Programın uygulanmasında kalkınma ajansları aktif rol üstlenecek. Ancak bizler de yatırımcılara her türlü danışmanlığı vermeye hazırız. Yeter ki Van yatırım merkezi olsun. Tüm yatırımcıları ilimizde yatırım yapmaya davet ediyoruz. Van'ın ve bölgenin kalkınması, Türkiye'nin kalkınması demektir. Bölgemizin ekonomik kalkınması, sosyo-ekonomik kalkınma demektir. Bu da Türkiye'nin içinde bulunduğu bir çok sorunun çözümü anlamına gelmektedir. Bu nedenle tam da şimdi 'Van'a yatırım zamanı' diyoruz."