Su ürünleri destek başvuruları için önemli uyarı

Su ürünleri destek başvuruları için önemli uyarı
Van Tuşba Ziraat Odası, su ürünleri destek ve kayıt başvuru tarihlerine ilişkin olarak üyelerini uyardı. Yetiştiriciler, destekler yararlanmak için 25 Aralık 2020 tarihine kadar bulunduğu Tarım ve Orman Bakanlığının il ve ilçe müdürlüklerine başvurabilecek, Aralık ayı tutanaklarını da 15 Ocak 2021 t

 Van Tuşba Ziraat Odası, su ürünleri destek ve kayıt başvuru tarihlerine ilişkin olarak üyelerini uyardı. Yetiştiriciler, destekler yararlanmak için 25 Aralık 2020 tarihine kadar bulunduğu Tarım ve Orman Bakanlığının il ve ilçe müdürlüklerine başvurabilecek, Aralık ayı tutanaklarını da 15 Ocak 2021 tarihinde teslim edecek. 

Tarım ve Orman Bakanlığının su ürünleri yetiştiriciliği yapanlara verilecek desteklere ilişkin esasları düzenleyen “2020 Yılı Su Ürünleri Yetiştiriciliği Destekleme Tebliği", Resmi Gazete'de yayımlanarak, yürürlüğe girdi. 

Tuşba Ziraat Odası, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamayla üyelerini tebliğin içeriği hakkında bilgilendirdi.

NE TÜR BALIKLAR?

Destekleme kapsamında alabalık, sazan, midye ve yeni türler mersin, kalkan, fangri, mercan, sinagrit, lahoz, sivri burun karagöz, minekop, eşkine, sargoz, mırmır, sarıağız, sarıkuyruk, trança, yayın, şabut, karabalık, yılan balığı, tilapya, kerevit, karides, sülük, Karadeniz alası, kırmızı benekli alabalıklar yer alıyor. 

Açıklamada, desteklemeden yararlanmak isteyen yetiştiricilerin, en geç 25 Aralık mesai bitimine kadar, yetiştiricilik tesisinin bulunduğu il/ilçe müdürlüğüne müracaat etmeleri gerektiği belirtildi.

EVRAKLARIN TESLİM TARİHİ

Evrakların teslim tarihine ilişkin bilgilerin yer aldığı açıklamada, “Belirtilen son müracaat tarihine kadar müracaatta bulunmuş yetiştiricilerin, aralık ayına ait satış belgeleri veya hasat tespit tutanakları en geç 15 Ocak 2021 mesai bitimine kadar teslim edilebilecek. Desteklemeden yararlanmak isteyen üreticiler, faydalanmak istedikleri su ürünleri desteği için yetiştiricilik tesisinin bulunduğu il/ilçe müdürlüğüne müracaat edecek.” denildi. 

ÖDEMELER NASIL YAPILACAK?


 

Tebliğde yer alan desteklemelerden faydalanacak örgütlü üreticilere merkez birliklerine üye olmaları ve üye olduklarına dair belgeyi, müracaat sırasında ibraz etmeleri koşuluyla belirtilen oranlarda kesinti yapıldıktan sonra kalan miktar doğrudan ödenecek. Desteklemeler için gerekli kaynak, bütçede hayvancılığın desteklenmesi için 2021'de ayrılan ödenekten karşılanacak.

Prestij Haber: Adil HARMANCI