Sosyal kültürel okuma-yazma ve mesleki kurslar düzenlenecek

Sosyal kültürel okuma-yazma ve mesleki kurslar düzenlenecek
Van’ın Edremit ilçesinde, Aydınlık Bir Gelecek İçin Eğitimsiz Kimse Kalmasın Derneği tarafından ilçe sakinlerine mesleki kurslar verilecek.

Açıklama yapan Aydınlık Bir Gelecek İçin Eğitimsiz Kimse Kalmasın Derneği Başkanı Mehmet Nuri Kıpçak, kursların Millî Eğitim Bakanlığı, Hayat Boyu Genel Müdürlüğü, Yaygın Eğitim Programları kapsamında verileceğini söyledi.

Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Edremit İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü koordinesinde verdirmeyi planladıkları kursların sosyal kültürel okuma-yazma ve mesleki kurslar olacağını ifade eden Kıpçak, kursların Edremit Belediyesine ait Edremit Yaşam Merkezi’nde gerçekleştirileceğini kaydetti. 

Derneğin Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nuri Kıpçak: “Milli Eğitim Bakanlığı, Hayat Boyu Genel Müdürlüğü, Yaygın Eğitim Programları kapsamında 'Aydınlık Bir Gelecek İçin Eğitimsiz Kimse Kalmasın Derneği' olarak Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Edremit İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü koordinesinde verdirmeyi planladığımız sosyal kültürel okuma-yazma ve mesleki kurslarımıza ilişkin olarak, Van Edremit Belediyemize yapmış olduğumuz kurumlar arası işbirliği talebimize yönelik başvurumuz, Edremit Belediye Başkanımız sayın İsmail Say tarafından uygun görülmüş ve kabul edilmiştir” dedi. 

AYGEL-DER, Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Edremit İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü koordinesinde “Sosyal kültürel okuma-yazma ve mesleki kurs” vermeye hazırlanıyor.  12 Nisan 2021 tarihinde startını vermeyi planladıkları kursun süresine dair bilgi veren dernek başkanı Kıpçak, katılımcı sayısının ise 5 bin kişi olacağını açıkladı. 

Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Edremit İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü koordinesinde verecekleri, “Sosyal kültürel okuma-yazma ve mesleki kursu”na  ilişkin açıklamada bulunan, AYGEL-DER Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nuri Kıpçak: "Edremit Belediyemizin himayesinde bulunan, teknik altyapısı uygun olan 'Edremit Yaşam Merkezi eğitim salonları, kıraathane, toplantı salonu vb.' sosyal donatılarda bahse konu kurslarımızı verdirebilmemize ilişkin olarak hazırlamış olduğumuz işbirliği protokolü, karşılıklı olarak imzalanmış ve nihai süreç hayırlısı ile başlamıştır. Bu çerçevede Van Edremit İlçemizde sosyal kültürel okuma-yazma ve mesleki kurslarımızdan istifade etmek isteyen, başvurularını almış olduğumuz ve daha sonra kayıtları yapılacak olan Edremit ilçemizde yaşamlarını idame ettirmekte olan tüm sakinlerimiz adına şimdiden hayırlı ve uğurlu olsun inşallah. Balık yiyebilmeyi öğretmekten ziyade, balık tutmayı öğretmek en hayırlı hizmetlerden olsa gerek. Bu doğrultuda Yaygın Eğitim Programları arasında bulunan (İş Güvenliği ve İşçi Sağlığı, Girişimcilik, İlk Yardım, Türk İşaret Dili vb.) değişik alanlardaki yüzlerce kursun verdirilmesi çerçevesinde desteğini esirgemeyen Edremit Belediye Başkanımız İsmail Say beyefendinin şahsında, Edremit AK Parti İlçe Başkanımız Sezer Bayramoğlu beyefendi, Edremit İlçe Milli Eğitim Müdiremiz Elif Yörük hanımefendi, Edremit Halk Eğitim Merkezi Müdürümüz Mehmet Tahir Arslan beyefendiler başta olmak üzere katkısı olanlar ile katkı sunacak olan herkese, şahsım ve de kurumumuz adına sonsuz teşekkür ediyor, saygı ve de şükranlarımı sunuyorum. Yüce Rabbim bizleri mahçup ettirmesin, yar ve yardımcımız olsun inşallah.” ifadelerini kullandı.

Prestij Haber: M. Selim KURT