SON DAKİKA! Van'da dün gece yaşanan çatışmanın detayları! 3 PKK'lı öldürüldü

SON DAKİKA! Van'da dün gece yaşanan çatışmanın detayları! 3 PKK'lı öldürüldü
İpekyolu ilçesinde dün gece saat 01,00 sullarında başlayan ve sabah saatlerine kadar devam eden, çatışmanın detayları gelmeye devam ediyor. Dün gece PKK'ya yönelik operasyonda 3 PKK'lı öldürüldü.
Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Hacıbekir Mahallesi'ndeki bir evde saldırı hazırlığı yapan terör örgütü mensuplarına yönelik, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şubesi ekiplerince sabaha karşı operasyon başlatıldı.

Güvenlik güçlerinin "teslim olun" çağrısına ateşle karşılık veren teröristlerle çıkan çatışmada 3 PKK'lı öldürüldü. Çok sayıda zırhlı aracın sevk edildiği mahallede devam eden hava destekli operasyonda 4 PKK'lının da yaralandığı ve olay yeri yakınındaki ağaçlık bir bölgeye kaçtıkları tespit edildi.

Ağaçlık bölgenin etrafını saran güvenlik güçlerinin bölgedeki arama tarama faaliyetleri sürüyor.

ÖLÜ SAYISI 2'DEN 3'E YÜKSELDİ

İpekyolu ilçesinde terör örgütüne yönelik operasyonda 2 terörist etkisiz hale getirildi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şubesi ekipleri, PKK mensuplarının Hacıbekir Mahallesi'nde bir evde saldırı hazırlığında olduğunu tespit etti.

Eve operasyon düzenleyen güvenlik güçleri, teröristlere "teslim olun" çağrısında bulundu. PKK mensublarının çağrıya ateşle karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada ilk belirlemelere göre 2 PKK'lı öldürüldü.

Bölgede hava destekli operasyonun sürdüğü bildirildi. Ağaçlık bölgenin etrafını saran güvenlik güçlerinin bölgedeki arama tarama faaliyetleri sürüyor.