SON DAKİKA! Tendürek Dağı'nda çatışma: 8 şehit

SON DAKİKA! Tendürek Dağı'nda çatışma: 8 şehit
Van'ın Çaldıran İlçesi'nden son dakika haberi geldi. Çaldıran ile Ağırı’nın Doğubeyazıt İlçesi arasında bulunan Tendürek Dağı bölgesinde sürdürülen operasyonlar sırasında üs bölgesine dönmekte olan askeri birlik saldırıya uğradı. Akşam saatlerinde Gülizar mevkiinde pusu kuran PKK’lılar uzun namlulu silahlarla ateş açtı.

Van Valisi İbrahim Taşyapan dün gece "8 şehidimiz olma ihtimali var. Ama rakamları henüz netleştiremediğimiz için onları yarın (cumartesi) paylaşmayı uygun buluyoruz" demişti. Van Valiliği'nden bugün yapılan açıklamada "2 Eylül 2016 günü çıkan çatışmada 1 teğmen, 2 astsubay ve 5 uzman çavuş olmak üzere 8 askerimiz şehit olmuş, 8 askerimiz yaralanmıştır" ifadelerine yer verildi.



VALİ TAŞYAPAN: 8 ŞEHİT OLMA İHTİMALİ VAR

Çaldıran’daki opearasyonlar sırasında yaralanan ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Dursun Odabaşı Tıp Merkezi’de tedavi altına alınan yaralıları dün gece ziyaret eden Van Valisi İbrahim Taşyapan, çıkışta gazetecilere açıklamalarda bulundu.



İlk açıklamasında çatışma devam ettiği için şehit sayısının netleşmediğini belirten Vali Taşyapan, "Şu anda bir rakam söylemek doğru olmayacak. Yarın (cumartesi) gerekli açıklamaları yapacağız. Dün (önceki gün) 4 şehidimiz vardı. Bu akşam da (dün gece) 8 şehit olma ihtimali var ama rakamları netleştiremediğimiz için yarın (cumartesi) paylaşacağız. ölürülen PKK mensubu var ama çatışma devam ediyor, o tespitler çatışmanın ardından netleşecek ve gerekli açıklamalar yapılacak" demişti.



VAN VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Van Valiliği, Çaldıran ilçesi Tendürek Dağı'nda PKK ile çıkan çatışmada 8 askerin şehit olduğunu bildirdi.

Van Valiliği’nden yapılan açıklamada, "İlimiz Çaldıran ilçesi Tendürek Dağında bölücü terör örgütü unsurlarına karşı yürütülen operasyonda 2 Eylül 2016 günü çıkan çatışmada 1 teğmen, 2 astsubay ve 5 uzman çavuş olmak üzere 8 askerimiz şehit olmuş, 8 askerimiz ise yaralanmıştır. Yaralılarımızın hastanelerimizde tedavileri devam etmekte olup durumları iyidir. Şehitlerimize yüce Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz" denildi.
Bölgede hava destekli operasyonun devam ettiği belirtilirken, operasyonda 11 teröristin etkisiz hale getirildiği kaydedildi.