SON DAKİKA! HDP Mitingi sonrası Van sokakları karıştı
Yayınlanma:
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel 17.30’da İki Nisan Kavşağı’nda ‘darbelere karşı özgürlüğümüzü savunuyoruz’ adıyla yapılan miting'e Eş Başkan Selahattin Demirtaş ve DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel’in katılımıyla miting düzenlendi.
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın katılımıyla Van'da düzenlenen Darbelere Hayır, Demokrasi Hemen sloganıyla gerçekleştirilen mitingin ardından olaylar çıktı.
İkinisan meydanında halka seslenen HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'ın 'Olaysız dağılma ve provokasyon' çağrısına rağmen miting sonrası sokaklar karıştı. Mitingin ardından, dağılan grup Maraş ve Cumhuriyet caddesine yürümek istedi. Bunun üzerine polis ile kitle arasında gerginlik yaşandı. Yaşanan gerginliğin ardındna polis gruba gaz ve ve tazyikli su ile müdahale etti.
Meydana gelen olaylarda 1 polis, 3 vatandaş ve 1 gazeteci yaralandı. 5 kişi gözaltına alındı.
Van Haber