'Şimdi turizme kazandırılma zamanı'

'Şimdi turizme kazandırılma zamanı'
Van'ın Başkale ilçesinde bulunan Dereiçi Travertenleri ile İpekyolu ilçesinde bulunan Erek Dağı’nın 'Kesin Korunacak Hassas Alan' olarak tescil ve ilan edilmesine dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi Resmi Gazete'de yayımlandı.

 Vangölü Aktivistleri Dermeği Başkanı Erdoğan Özel, Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Van'ın Başkale ilçesinde bulunan Dereiçi Travertenleri ile İpekyolu ilçesinde bulunan Erek Dağı’nın 'Kesin Korunacak Hassas Alan' olarak tescil ve ilan edildiğine dikkat çekerek, “Karar sevindiricidir. Bundan sonrası için buraların turizme kazandırılması adına özel çalışmaların yapılması lazım” dedi.

VAN'DA İKİ YER 'KESİN KORUNACAK HASSAS ALAN' İLAN EDİLDİ

Van’da iki bölgeye ilişkin alınan karar, resmi gazetede yayımlandı. 

Van'ın İpekyolu ilçesi sınırlarındaki Erek Dağı ile Başkale ilçesinde bulunan Dereiçi Travertenleri'nin 'Kesin Korunacak Hassas Alan' olarak tescil ve ilan edilmesine dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin Resmi Gazetede yayımlanması, sevinçle karşılandı.

TURİZME KAZANDIRILMALI

Van’daki bu iki bölge ile ilgili alınan kararı, havzadaki doğanın korunması ve havza turizmi için önemli bulduklarını belirten Vangölü Aktivistleri Derneği Başkanı Erdoğan Özel, “İki güzel haber aldık, bu nedenle sevinçliyiz” dedi.

'Kesin Korunacak Hassa Alan' olarak tescil ve ilan olunan iki bölgenin bundan sonra turizme kazandırılması için çalışmalar yapılması gerektiğini belirten Özel, şunları söyledi:

“Başkale Travertenleri ve Erek Dağı’nın, ‘Kesin Korunacak Hassas Alan’ olarak tescil ve ilan edilmesine, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 109. maddesi gereğince karar verilmiştir. Tabi bundan sonra turizme kazandırılması için gerekli alt ve üst yapı çalışmalarının yapılması önemli olacaktır. Bu iki bölge havza turizmi için son derece önemlidir. Böyle bir kararın alınması bizleri mutlu etmiştir.” 

Prestij Haber: Adil HARMANCI