SİGAM iş birliğiyle Van’da 'siber güvenlik' eğitimi

SİGAM iş birliğiyle Van’da 'siber güvenlik' eğitimi
SİGAM (Van Siber Güvenlik Araştırma Merkezi) iş birliğiyle Van Bilişimciler Derneği (VBD) tarafından Siber Güvenlik (Etik Hacker) Kış Kampı eğitimi verilmeye başlandı.

İŞGEM’de düzenlenen ve 21 ila 26 Ocak tarihleri arasında gerçekleşecek olan eğitime 5 ilden katılım oldu. Nihat Bayram, Fatih Mehmet Dişçioğlu ve Numan Türle tarafından verilecek eğitimlerde; ‘Siber güvenlik ve ihlalleri nedir? Nasıl müdahale edilir?’, ‘Network güvenliği için temel TCP/IP bilgisi’, ‘Kali Linux ile ön hazırlık’, ‘Güvenlik duvarları kavramları’ ve ‘Saldırı tespit ve engelleme sistemleri’ konularında kursiyerlere bilgiler sunulacak.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Van Bilişimciler Derneği Yönetim Kurulu Başkan Vekili M.Salih ORHAN, 6 gün sürecek eğitime gerek Van’dan gerekse il dışından olan katılımın Van kültür turizmi açısından sevindirici olduğunu söyledi. Teknolojinin yoğun bir şekilde geliştiği bu zamanda siber güvenliğin önemine değinen Orhan, “Siber güvenlik, yediden yetmişe herkesi ilgilendiren bir güvenlik önlemidir. Günümüzde herkes teknolojinin birer parçası olmakla beraber tüketici konumundayız. Dolayısıyla teknolojik saldırılara karşı güvenlik önlemlerimizi almak zorundayız” dedi.

Eğitim sonunda katılımcılara sertifika verileceğini dile getiren Orhan, “Ben bu kapsamda öncelikle bize desteklerini esirgemeyen eğitmenlerimize ve SİGAM’a teşekkür ediyorum. Bu tür eğitimler ne yazık ki desteklenmiyor. Bu tür eğitimler için yoğun bir şekilde talepler almaktayız. Biz bu eğitimi kendi imkanlarımızla yaptık. Hiçbir kurumdan destek almadık. Ülkemizde veriliği artırmak ve istihdam açısından bu tür eğitimlerin önemi büyüktür. Biz doğunun incisi için teknoloji adına neler yapabiliriz adı altında icraat gösteren ‘Sevdamız Van, işimiz bilişim’ sloganıyla yola çıkmış genç bilişimciler olarak, Van için el ele veriyor ve her şey Van için diyoruz. Cumartesi günü saat 15.00’te yapacağımız sertifika törenine tüm kamu kuruluşları, sivil toplum örgütleri ve iş adamlarını davet ediyoruz.” şeklinde konuştu.