Selma Biçek Neden Aday Olduğunu Açıkladı

Selma Biçek Neden Aday Olduğunu Açıkladı
AK Parti Van Milletvekili aday adayı Selma Biçek, Van için, Vanlı kadınlar, aile yapısı ve geleceğin teminatı çocuklar için bir birinden kıymetli projelerinin hayata geçirilmesi için daha yapacak çok işinin olduğunu söyledi.

Selma Biçek, Eğer derdiniz memleketse, yapacak çok işiniz vardır..

Milletvekilliği aday adaylığı süreci devam ederken Van için Vanlı kadınlar, aile yapısı ve geleceğimizin teminatı çocuklarımız için bir birinden kıymetli projelerin hayata geçirilmesinde büyük katkısı olan AK Parti Van Milletvekili aday adayı Selma Biçek daha yapacak çok işimiz var dedi.

Aday adaylığı başvurusu yapmadan öncede, Van Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile hizmetleri daire başkanlığı görevini yürüttüğü esnada yaptığı başarılı çalışmalar ile kulislerde adından sıkça söz ettiren daire başkanı Selma Biçek’in istifa haberi ve sonrası AK Parti aday adaylığı başvurusu  kentte ses getirmişti.

Biçek’e aday adaylığı ve yaptığı, yapacağı çalışmaları sorduk.

ÇALIŞMALARIMIN BÜYÜK ÇOĞUNLUĞU KADIN VE AİLE

Aile ve sosyal politikalar il müdür yardımcılığı dönemimde kadın ve aile üzerine çeşitli çalışmalar yürüttüm, 2020 yılı itibari ile asaleten atandığım Van Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile hizmetleri daire başkanlığı görevi esnasında bu çalışmalarımı daha geniş bir alana yayıp ulaşılabilir alanımızı genişlettik.

Hayata geçirilmesinde büyük pay sahibi olduğum projelerin yanı sıra Van büyükşehir belediyesi tarafından yürütülen bir çok önemli projenin de koordinatörlük ve proje sorumluluğu görevini üstlendim.

Bunların yanı sıra bölgemizin cazibe merkezi Van’ımızın tanıtımı açısından büyük önem arz eden ve gündem oluşturan birçok programın hazırlanması ve koordinasyon görevini de bizzat üstlendim.

NEDEN MİLLETVEKİLLİĞİ ?

Bu soru sorulduğunda akla il olarak “memleketime hizmet” cevabı gelir, elbet deki ilk amacımız bu olmalı ama inan ki geçmişten gelen bir birikiminiz, eğer ki yenilikçi bir projeniz, büyük hedefleriniz yoksa söylediklerimiz sadece laftan ibaret kalır. Güzel projelerimiz büyük hedeflerimiz var.

Eğer derdiniz memleketse, yapacak çok işiniz vardır..

Temel ilkemiz yenilikçi, geliştirici, yapıcı ve ileriye dönük olmalı, yaptığınız yapacağınız işler toplumun her bireyine dokunabilmeli , güçlü toplumların temel taşı olan “Kadın ve Aile” kavramını benimseyerek eğitimin ve öğretimin ilk olarak aileden başladığını bilerek, kadının gücünün aileyi ayakta tutacağını, güçlü kadınların güçlü evlatlar yetiştirerek topluma ve devletine daha faydalı bireyler olabileceklerini bilmeli ve bunu temele yerleştirmeliyiz. Unutulmamalı ki “güçlü kadınlar, güçlü Türkiye, güzel yarınlar” demek.

VAN’IN KAYBETME LÜKSÜ YOK!

Yıllardın kadın ve aile üzerine yaptığım bir çok çalışma var, bu çalışmalarımız Van ve ilçelerinde  etkili ve başarıya ulaşmış çalışmalardır, amacım çemberi genişleterek çevre iller, bölgeler ve Türkiye çapında faydalı olabileceğimiz yeni, geliştirici ve daha yapıcı projeler..

Çıtamızı ne kadar yüksek tutarsak, hedeflerimizi ne kadar büyütürsek toplum olarak daha güçlü, daha bilinçli, ekonomik olarak daha bağımsız ve daha özgür oluruz.

Güzel Van’ımızın kaybedecek zamanı da lüksü de yok, geçen her bir dakika bizim için çok önemli ve zamanı iyi değerlendirmeliyiz.

KADIN İSTİHDAMINI ARTTIRMALIYIZ..

İlimizde kadın kooperatifçiliğinin yaygınlaştırılması için kapı kapı gezip faydalarını anlattık, bir çok ilçemizde kurulan kadın kooperatifçiliği sayesinde kadınlarımız ürettiklerini pazarlayarak ekonomik olarak daha kazançlı işler yapmaya başladı.

Bunun yanı sıra, valimiz ve büyükşehir belediyesi başkan vekilimiz sayın Ozan Balcı’nın emirleri doğrultusunda koordinatörlüğünü yürüttüğüm kısa adı “ADEM” olan Aile Destek Merkezlerimizin sayısını kısa sürede “100” ün üzerine çıkartarak kadınlarımızın meslek sahibi olabilmeleri yolunda büyük adımlar attık.

YETERLİ Mİ? TABİKİ DE HAYIR!

Yeterlimi, tabi ki hayır, bu bir başlangıç ilimiz  ve bölgemizde işsizliğin tez zamanda giderilmesi istihdamının arttırılması yönünde projelerimiz ve çalışmalarımız devam ediyor, bunu ileri boyutlara taşıyacağız  yarın değil hemen şimdi, güçlü kadınlar güçlü Türkiye, güzel yarınlar bizi bekliyor.

SELMA BİÇEK /  AK PARTİ VAN MİLLETVELİ ADAY ADAYI