Şehitler Kıvanç Cesur,İbrahim Tıraş ve Murat Sarıgül için tören

Şehitler Kıvanç Cesur,İbrahim Tıraş ve Murat Sarıgül için tören
Dün akşam saatlerinde Çaldıran'da yakılan araçların olduğu alana giderken yola döşenmiş EYP'nin patlatılması sonucu şehit olan askerlerden 3'ü için Van Jandarma Filo Komutanlığı'nda tören düzenlendi.
Van’ın Çaldıran ilçesinde meydana gelen patlamada şehit düşen binbaşı ile iki silah arkadaşı memleketlerine uğurlandı. 

Çaldıran’a yaklaşık 60 kilometre uzaklıkta bulunan Tendürek dağı eteklerindeki Soğuksu bölgesinde PKK'lıların yol kapatması üzerine operasyona çıkan askerleri taşıyan araçların geçişi sırasında yola yerleştirilen patlayıcı infilak ettirildi. Olayda, bir binbaşının da aralarında bulunduğu 6 asker şehit olurken, 2 asker yaralanmıştı. 

Şehitlerden Çaldıran İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Kıvanç Cesur, Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş İbrahim Tıraş ve Uzman Jandarma Çavuş Murat Sarıgül için Van Jandarma Filo Komutanlığında bugün tören düzenlendi.

Van Valisi İbrahim Taşyapan ve askeri erkanın da katıldığı tören, saygı duruşu ve şehitlerin özgeçmişlerinin okunmasıyla devam etti. Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas’ın okuduğu duanın ardından Binbaşı Cesur Muğla’ya, Astsubay Tıraş uçakla Gaziantep’e, Uzman Çavuş Sarıgül ise helikopterle memleketi Bitlis’in Ahlat ilçesine uğurlandı.

Şehit Uzman Çavuş Sarıgül’ün eşi sedye ile tören alanına gelirken, kardeşi ise tabutun başında bir süre gözyaşı döktü.

Jandarma Astsubay Üstçavuş Murat Demirci (Amasya), Jandarma Uzman Çavuş Emre Türkmen (Nevşehir) ve Jandarma Uzman Çavuş Ferdullah Kaykusuz (Samsun) da, bir saat sonra basına kapalı yapılacak törenin ardından memleketlerine uğurlanacak.