Şehit Uzman Çavuş Tunahan Kartal Van'dan Zonguldak'a uğurlandı

Şehit Uzman Çavuş Tunahan Kartal Van'dan Zonguldak'a uğurlandı
KK'lılarla arasında çıkan çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş Tunahan Kartal Van Jandarma Pilot Yarbay Yusuf Turgut Kışlası Helikopter Filo Komutanlığı'nda düzenlenen törenle memleketine gönderildi.
Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'ne bağlı Dağlıca Bölgesi'nde güvenlik güçleri ile PKK'lılarla arasında çıkan çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş Tunahan Kartal Van Jandarma Pilot Yarbay Yusuf Turgut Kışlası Helikopter Filo Komutanlığı'nda düzenlenen törenle memleketine gönderildi.

Törene CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Van Valisi İbrahim Taşyapan, 6'ncı Hudut Alay Komutanı Albay Ali Yalçın, CHP milletvekilleri, kurum amirleri asker ve polisler katıldı. Tören saygı duruşu ve Şehit Uzman Çavuş Tunahan Kartal'ın özgeçmişinin okunmasıyla başladı. Tören Kuran'ı Kerim ve Van Müftüsü Nimetullah Arvas dua okumasıyla son buldu.

Daha sonra şehit Kartal'ın Türk Bayrağı'na sarılı tabutu tören mangası tarafından bir süre omuzlarda taşınarak memleketi Zonguldak'a gönderilmek üzere uçağa bırakıldı.