Sahte pasaport operasyonu!

Sahte pasaport operasyonu!
İstanbul’da sahte pasaport düzenleyerek, göçmen kaçakçılığı yapan yabancı uyruklu 2 şüpheli gözaltına alındı. Farklı ülkelere ait 102 adet pasaportun ele geçirildiği operasyon, polis kamerasına yansıdı.
Edinilen bilgilere göre, Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri yurt dışından gelen bir ihbarı değerlendirerek çalışma başlattı. Çalışma kapsamında Van üzerinden ülkemize kaçak yollarla giren İran uyruklu 2 şüphelinin, ülkemizdeki İranlılara sahte pasaport düzenlediği belirlendi.

SAHTE PASAPORTA FİYAT TARİFESİ

Şüphelilerin, gidilecek ülkeye göre 10 bin ile 25 bin Euro aralığında sahte pasaport düzenleyen şüphelilerin, İranlıları başta İngiltere olmak üzere Avrupa ülkelerine kaçıracaklarını belirleyen polis ekipleri teknik ve fiziki takip başlattı. Yapılan takiplerin ardından şüphelilerin Bakırköy’de belirlenen adreslerine operasyon düzenlendi.

102 ADET SAHTE PASAPORT ELE GEÇİRİLDİ

Operasyon kapsamında A.R ve A.N isimli 2 İran uyruklu şüpheli gözaltına alınırken, adreste yapılan aramalarda ise farklı ülkelere ait 102 pasaport, 63 adet fark ülke vatandaşlarına ait kimlik, öğrenci kartı ve ehliyet, 200 adet uçak bileti 29 adet silikon mühür ve sahte pasaport basımında kullanılan basım makinesi, mor ışık, renkli yazıcı ve tarayıcı ele geçirildi. Operasyon anı ise anı ise polis kamerasına yansıdı.

Gözaltına alınan şüpheliler emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildikleri Bakırköy Adliyesi'ne tutuklanarak cezaevine gönderildi.