Peynirciler çarşısı zabıtalar tarafından denetlendi

Peynirciler çarşısı zabıtalar tarafından denetlendi
Van Büyükşehir Belediyesi’nin gıda mühendisleri peynirciler çarşısını denetledi. Denetimde zabıta eksiklikleri bulunan esnaflara ceza yazdı.

Sağlık İşleri Daire Başkanlığı’na bağlı Gıda Kontrol Şube Müdürlüğü’nce peynirciler çarşısında ani bir denetim gerçekleştirildi. Esnafın tezgahlarında satışa sundukları peynir, cacık, çökelek, bal ve diğer gıda ürünlerinin tat, koku ve muhafaza denetimleri yapıldı. Ayrıca personel temizliği, genel temizlik ve ekipman hijyeni gibi konularda ekipler tarafından titizlikle incelendi. Ekiplerin dükkanlarda ve depolama alanlarında yaptığı incelemeler sonucunda uygun şartları sağlamayan, açıkta ürün bulunduran, hijyen eksiği ve bozuk ürün bulunduran işletmelere ceza yazıldı. Zabıta bozuk ürünlere imha etmek üzere el koyarken, istenilen şartları tam anlamıyla yerine getiren esnaflara da ayrıca teşekkür edildi.

İhbar ve şikayetler için alo zabıta

Denetimlerin halk sağlığını koruma, esnafı bilinçlendirme, hizmet kalitesinin yükseltilmesi ve mevcut işyeri standartlarının iyileştirilmesi konusunda büyük önem taşıdığını belirten Belediye yetkilileri, vatandaşın halk sağlığı açısından eksik gördüğü olumsuzlukları, Alo Gıda 174 ya da Alo Zabıta 153 veya Zabıta İhbar Hattı 0530 297 53 53 kanalıyla bildirmeleri konusunda duyarlı davranmalarını istedi.