PERDER'den Yereli Tercih Et Şehrin Kazansın’ kampanyası - Van Haber

PERDER'den Yereli Tercih Et Şehrin Kazansın’ kampanyası - Van Haber
VAN HABER - Van Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Perakendeciler Derneği (PERDER) tarafından ‘Yereli Tercih Et Şehrin Kazansın’ kampanyası başlatıldı.
- PERDER bünyesinde bulunan 23 büyük yerel AVM'nin tanıtımı ve yerel marketlerden alışveriş yapılması farkındalığını artırmak için 2 Nisan Caddesi’nde bulunan bir yerel AVM önünden bir araya gelen işletmeciler, Cumhuriyet Caddesi ile Beşyol Meydanı civarına kadar araç konvoyuyla şehir turu yaptılar. Son birkaç yıldır Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi kentte de mantar gibi çoğalan ulusal marketler zincirlerinin Van ekonomisine katkı sunmadığına dikkat çeken işletmeciler, bu kapsamda PERDER çatısı altında birleşerek, ‘Yereli Tercih Et Şehrin Kazansın’ kampanyasını başlattıklarını söylediler.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan PERDER Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Tasan, son zamanlarda halk arasında mağazalara karşı oluşan indirim sistemlerinin ucuzluk algısını kırmak amacıyla böyle bir kampanya başlatmak zorunda kaldıklarını söyledi. Tasan, “PERDER olarak temel amacımız, Van’daki yerel marketlerin farkındalığını artırmak, halkımız arasındaki yerel marketlerin işleyişini daha da işler hale getirmektir. Bu amaçla da kendi üyelerimizin kendi güçlerinin farkına varmalarını sağlamak ve farkındalıklarını artırmaktır. Son zamanlarda halk arasında mağazalara karşı oluşan indirim sistemlerinin ucuz algısını kırmak ve yerel mağazalara halkamızı kanalize etmektir” dedi.