Özel: İkinci bir yol olur ama ikinci bir Van Gölü olmaz!

Özel: İkinci bir yol olur ama ikinci bir Van Gölü olmaz!
Vangölü Aktivistleri Derneği Yönetim Kurulu üyeleri önceki gün Vali ve Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Emin Bilmez’i makamında ziyaret ederek bazı konularda görüşmeler gerçekleştirdi.

Vangölü Aktivistleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Özel, Van Gölü başta olmak üzere çevre ile ilgili bazı konularda Vali ve Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Emin Bilmez ile görüştüklerini belirterek, “Mesela Vali bey diyor ki bir yolu 10 sene sonra da yapabiliriz, ama Van Gölü’nü kaybedersek geri dönüşü olmaz. Gerçekten de belki ikinci bir yol yaparsınız ama ikinci bir Van Gölü mümkün olmaz” dedi.

Vangölü Aktivistleri Derneği Yönetim Kurulu üyeleri önceki gün Vali ve Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Emin Bilmez’i makamında ziyaret ederek bazı konularda görüşmeler gerçekleştirdi.

“DAHA ÇOK VAN GÖLÜ’NÜ KONUŞTUK”

Vangölü Aktivistleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Özel, Vali Bilmez ile özellikle Van Gölü konusunda görüş alışverişinde bulunduklarını söyledi.

Vali Bilmez’in Van Gölü konusunda çok hassas olduğunu belirten Özel, şöyle dedi:

“Vali beyle özellikle Van Gölü üzerine konuştuk. Kendisinin de bu konuda çok hassasiyeti var. Mesela diyor ki biz bir yolu birkaç sene sonra da yapabiliriz ama Van Gölü’nü kaybedersek geri dönüşü olmaz. Biz de Vali beyin bu yaklaşımını takdire şayan buluyoruz. Gerçekten Van Gölü’nü kaybedersek bir daha da geri dönüşü olmaz, belki ikinci bir yol yaparsınız ama ikinci bir Van Gölü mümkün olmaz.”

“ÇALIŞMALAR HAKKINDA BİLGİ VERDİ”

Vali Bilmez’in Van Gölü ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında kendilerini bilgilendirdiklerini anlatan Özel, “Vali beyin Van Gölü’ne olan bu hassasiyeti bizi çok mutlu etti. Bununla ilgili zaten şu anda arıtma tesisi yapılıyor. O da inşallah yılsonunda bitecek. O da biter bitmez orada bir dip çamuru temizliği yapılacak. 15 Temmuz Parkı oralarda nefes alınamıyor. Oraya yönelik de bir çalışmaları var. İnşallah orası güzel olacak.” diye konuştu.  

MİLLET BAHÇESİ ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Van Gölü’nün yanı sıra dernek olarak daha önce üzerinde hassasiyetle durdukları farklı konularda da Vali Bilmez’den bilgi aldıklarını belirten Özel, şunları aktardı:

“Onun dışında Tekel binası, eski devlet hastanesi yeri konusunda görüştük. Hastane yerinin millet bahçesi olması yönünde çalışmalar var ve şu an hiçbir sıkıntı yok diyebiliriz, bunu net olarak ifade edebiliriz. Ve İskele Sahil Parkı ile ilgili de teknik çalışmaların devam ettiğini söyleyebiliriz. Ziyaretimiz bu çerçevede olumlu geçti, misafirperverliğinden dolayı sayın valimize teşekkür ediyoruz.”

Prestij Haber: Adil HARMANCI