(ÖZEL HABER) Yeni Valiler Kararnamesi hazırlanıyor

(ÖZEL HABER) Yeni Valiler Kararnamesi hazırlanıyor
Yeni Valiler Kararnamesi hazırlanıyor. Yeni kararnamede Van'ında bulunduğu belirtilirken Van Eski Valisi ve şimdi Bursa Valisi Münir Karaloğlu'nun yeni bir görev için ismi geçiyor.

Valiler Kararnamesi imzalandı. Kararnameye göre, 22 vali merkeze alınırken, 24 ile yeni vali atandı. 26 ilin valisi de kendi aralarında yer değiştirdi.







AYRINTILAR GELİYOR...


65. Hükümetin Kurulması ve Binali Yıldırım'ın Başbakan olarak göreve başlamasının ardından yeni Valiler Kararnamesi'nin hazırlandığı haberleri geliyor. İçişleri Bakanlığı'nda ön hazırlığı yapılan kararnamenin Başbakan Binalı Yıldırım'ın onayının ardından Cumhurbaşkanı'na sunulması bekleniyor. 

LİSTEDE VAN'DA VAR

Ankara'da gelen kulis bilgilerine göre yeni Valiler Kararnamesi'nde Van Vali İbrahim Taşyapan'ın da görev yerinin değişeceği ve Van'a yeni Vali atanacağı belirtiliyor. 19 Şubat 2015 tarihinde Van Valisi olarak atanan İbrahim Taşyapan Bingöl'den Van'a atanmıştı. 

MÜNİR KARALOĞLU'NA BÜYÜK GÖREV 

Kulislerde, Başbakanlık Müsteşarı Kemal Madenoğlu'nun yerine Bursa Valisi Münir Karaloğlu ve Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Faruk Özçelik'in adı geçiyor. Başbakanlık örtülü ödeneğin başına ise daha önce de bu vazifeyi yürüten Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Maksut Serim'in getirileceği kulislerde konuşuluyor.

BAŞKENTÇİ ATANAN VALİLERİ AÇIKLADI

Vütün bürokratlar yeni atamaların yapılmasını bekliyor.

AK Parti’ye yakınlığıyla bilinen ve bugüne kadar açıkladığı neredeyse her şey doğru çıkan sosyal paylaşım sitesi Twitter fenomeni Başkentçi az önce merakla beklenen Valiler Kararnamesi’ni açıkladı.

Başkentçi’nin açıklamalarında kentimizi ilgilendiren pek çok isim yer aldı.

Buna göre;

Rize Valisi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi eski genel sekreteri Ersin Yazıcı Balıkesir Valisi oldu.

Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın, Isparta'ya atanırken yerine de Derince Kaymakamı Mesut Yıldırım atandı.

Antalya Valiliği’ne ise yine Kocaeli Büyükşehir Belediyesi eski genel sekreteri olan Bursa Valisi Münir Karaloğlu atandı.

Başkentçi’nin açıklamaları ülke gündemine bomba gibi düştü. 

Bakalım Valiler Kararnamesi hazırlandı mı, yayınlanacak mı?

Hep birlikte merakla bekleyip göreceğiz...

EMNİYET MÜDÜRLERİ KARARNAMESİ'DE GELİYOR

 İçişleri Bakanı Efkan Âlâ'nın da valiler kararnamesi konusunda ayrı bir çalışma yaptığı öğrenildi. Âlâ'nın, valiler, kaymakamlar ve emniyet müdürleri kararnamesi konusunda, AK Parti'nin kongresi öncesinde, Cumhurbaşkanı ile görüştüğü ancak partide yaşanan gelişmeler sebebiyle kararnamenin yeni hükümet dönemine bırakıldığı belirtildi.