Otobüs bilet fiyatlar yükseldi, tepkiler arttı

Otobüs bilet fiyatlar yükseldi, tepkiler arttı
Ramazan Ayı'nın yaklaşmasıyla daha önce 130 liraya satılan şehirlerarası otobüs bilet fiyatları 150 liraya çıkarıldı. Duruma tepki gösteren vatandaşlar, bunun fırsatçılık olduğunu ileri sürdü.

- 11 ayın sultanı Ramazan Ayı'nın yaklaşmasıyla birlikte otobüs bilet fiyatları tavan yaptı. 130 liradan satılan biletler 150 liraya çıkarıldı. Ramazan Ayı'nın yaklaşmasıyla bunu fırsata çeviren otobüs firmaları bilet fiyatlarında daha önce görülmemiş zam yaptı.

Bilet fiyatlarının yüksek olduğundan yakınan vatandaşlar otobüs firmalarının daha duyarlı olması gerektiğini vurguladı. Ramazan Ayı'nı memleketlerinde geçirmek isteyen gurbetçiler, kara kara düşünüyor.

Bilet fiyatlarının çok yüksek olduğunu belirten vatandaşlar, "Ramazan Ayı'nın gelmesiyle bunu fırsata çeviren otobüs firmaları bilet fiyatlarını 130 liradan 150 liraya çıkardı. Vatandaşlar olarak gerçekten bu fiyatın çok yüksek olduğunu düşünüyoruz. Otobüs firmaları fırsatçılık yapıyor. Ramazan Ayı'nı fırsat bilen otobüs firmaları bir anda fiyatları 150 liraya çıkardı. Durumu iyi olmayan vatandaşlar var. Önümüzdeki ay okullarda tatil olacak. Öğrenciler memleketlerine nasıl gidecek. Uçak bileti 200-250 lirayken otobüs biletleri neden 150 liraya çıkarıldı anlamadık" ifadelerini kullandılar.

Görüşlerine başvurduğumuz otobüs firmaları ise, euronun ve bezin fiyatlarının yükselmesinden dolayı fiyatları 150 liraya çıkardıklarını söylediler.

HABER: HACI YILMAZ
KAYNAK: VANSESİ GAZETESİ