Oğuz: Devlet içerisindeki derin yapılar bitirilirse Kürt sorunu çözülür

Oğuz: Devlet içerisindeki derin yapılar bitirilirse Kürt sorunu çözülür
Van'da yayın yapan Tutku FM konuğu olan HÜDA PAR GİK Üyesi Av. M. Mehdi Oğuz, 15 Temmuz ABD destekli darbe girişimini değerlendirdi.
Van'da yayın yapan Tutku FM programına katılan Oğuz, program sunucusu Salih Geçken’in sorularını yanıtladı. Oğuz, ABD destekli 15 Temmuz darbe girişimi sonrası başlatılan soruşturmalar kapsamında devlet içerisindeki derin yapılanmalar temizlenirse Kürt sorununun da daha hızlı çözüleceğini söyledi.

ABD destekli darbe girişiminde halkın sergilediği tavrı hatırlatan Oğuz, “Darbe girişiminde halkımız büyük bir direniş gösterdi. Bu da Allah’u Teâlâ’nın bir lütfudur.  Bundan sonra darbe girişiminde bulunacak olan her kim olursa olsun tankların altında yatacak, tanklara karşı göğsünü siper edecek, kurşunlara kendini çekinmeden kendini hedef edecek, bunlara çekinmeden kendini feda edecek bir milletin olduğunu gördük. Bu hem dünya müstekbirlerine, hem emperyalist güçlerine, hem de Türkiye de onlara uşaklık yapan güçlere verilmiş en büyük cevaptır. Bunların darbe girişimine karşılık halk bir devrim yapmıştır.” dedi.

“DARBECİLER HİÇ KİMSEYE ACIMAYACAKTI”

HÜDA PAR olarak ilk günden bu yana meydanlarda olduklarını belirten Oğuz, ABD destekli darbe girişimi başarılı olması dâhilinde en çok İslami şahsiyetlerin zarar göreceğini işaret etti.

Oğuz, “Biz HÜDA PAR olarak bu darbeyi lanetliyoruz. Bu darbeye karşı her şeyimizle ortadayız. O gün direnişimizi sürdürdük, bundan sonra da inşallah sürdürmeye devam edeceğiz. Genel merkezimizden de çeşitli açıklamalar yapıldı. Özellikle de darbe tehlikesinin henüz tam olarak geçmediğini Genel Başkanımız da belirtti ve bu güne kadar nasıl meydanlarda kaldıysak bundan sonrada halkımızla omuz omuza meydanlarda kalma yönünden Genel Merkezimizden çağrı yapıldı. Üyelerimiz de bu çağrı üzerine, Allah’ın izniyle bu meydanları boşaltmayacaklar. Çünkü biz biliyoruz bu darbeciler başarılı olsaydı en başta İslami şahsiyetler, hayatını İslam’a göre ayarlayanlar ve o noktada siyaset yapanları hedefe koyacaklardı. Çünkü biz biliyoruz ki bu darbenin arkasında Amerika var, israil var. Bazı kesimler keşke darbe olsaydı düşüncesine kapılmış olabilir ama dönüp cumhuriyet tarihine baksalar geçmiş darbe dönemlerinde darbecilerin hiç kimseye acımadıklarını görecekler.” şeklinde konuştu.

“KÜRT SORUNU KEMALİZM’İN OLUŞTURMUŞ OLDUĞU BİR SORUNDUR”

Oğuz, son olarak şunları kaydetti: “Bu darbenin en hayırlı sonuçlarından bir tanesi de bu yapının büyük oranda maskesinin düşmüş olmasıdır bu anlamda çok hayırlı olmuştur. Kürt sorunu Kemalizm’in oluşturmuş olduğu bir sorundur. Sistem hiçbir zaman bu sorunun çözülmesini istemedi. Hatta düşük yoğunluklu bir savaşla askeriye, ordu sürekli bu örgütün ayakta kalmasını sağladı. Çeşitli dönemlerde kendi içlerindeki işbirliği de gündeme geldi. Hatta zaman zaman kendi yandaşları da bunu dile getirdi. Devlet içerisindeki derin yapılar bitirilirse Kürt sorununun daha hızlı çözüleceğine inanıyorum.”