O Proje yarıda kaldı! Bina tehlike saçıyor

O Proje yarıda kaldı! Bina tehlike saçıyor
İpekyolu Belediyesine kayyum atandığı dönemde temelleri atılan Necmi Kadıoğlu Yaşam Merkezi ve Park Projesi yarıda kaldı.

İpekyolu Belediyesine kayyum atandığı dönemde temelleri atılan “Necmi Kadıoğlu Yaşam Merkezi ve Park Projesi” yarıda kaldı. Yarım kalma sebebi ise projenin hayata geçirileceği alanın kaymakamlığına devredilmesi oldu. Esenyurt Belediyesi alanın devredilmesinden dolayı projeyi durdu.

 

2014 yılında yapılan Mahalli İdareler Seçimlerinin (Yerel Seçim) ardından Van’da yeni kurulan İpekyolu İlçe Belediyesini kazanan Hakların Demokratik Partisi (HDP) belediye eş başkanları İçişleri Bakanlığınca yapılan görevlendirmenin ardından görevden alındı ve yerine kayyum atandı. O dönemin İpekyolu Kaymakamı olan Cemil Öztürk, görevlendirme ile belediye başkan vekilliğine atandı. Yapılan atama sonrası İstanbul ve Türkiye’nin birçok belediyesi ile Kardeş Belediye protokoller imzalandı. Bunlardan bir tanesi de Esenyurt Belediyesi oldu.

 

 

Kayyum döneminde birçok projeyi Esenyurt Belediyesi’nin desteğiyle hayata geçiren İpekyolu Belediyesi, bu kapsamda bir de Necmi Kadıoğlu adına Yaşam Merkezi ve Park Projesi için adım attı. Bu kapsamda 21 Eylül 2017’de proje için temel atıldı. Temel atma törenine de dönemin Van Valisi, şimdi ki Trabzon Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya ve Dönemin Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’nun katılımıyla atıldı. Ancak temeli atılan o proje yarım kaldı. Nedeni ise arazinin kaymakamlığa devredilmesi, Esenyurt Belediyesi’nin bu durumda inşaatı durdurması oldu.

 

 

BİNA TEHLİKE SAÇIYOR

 

2017 yılının sonunda temelleri atılan bina uzun süren çalışmanın ardından kaba inşaatı tamamlandı. Ancak yaşanan sorunlardan dolayı binanın tamamlanma aşaması yarım kaldı. Bostaniçi Mahallesi’nde yapılan binanın yarım kalması büyük tehlike saçıyor. Kaba inşaat olarak ortada bırakına projenin, inşaatında madde kullanan çocuklar mahalleliyi de tedirgin ediyor. Tehlike saçan binayla gazetemize konuşan mahalle sakinleri projenin tamamlanmasını istiyor. Vatandaş, “Zamanında temeli atıldığında çok sevindik. Mahallemizde güzel bir yaşam merkezinin olması bizleri de sevindirirdi. Ancak yapılan proje ne yazık ki yarım kaldı. Bu da bizi üzdü. Şimdilerde madde kullananların mekanı olmuş durumda. Belediyeden ricamız ya projeyi tamamlasınlar ya da bu binayı ortadan kaldırsınlar.” Dedi.

 

 

YENİ DOĞU NEDEN DURDURULDUĞUNA ULAŞTI

 

Temeli atıldıktan sonra kaba inşaatı tamamlanan projenin neden durdurulduğuna Yeni Doğu Gazetesi olarak ulaştık. Dönemin kayyumu olan İpekyolu Kaymakamı tarafından yapılan girişimler ile başlayan proje İpekyolu Belediyesi ile başladı. Ancak projenin yapılan alanın kaymakamlığa devredilmesinden dolayı Esenyurt Belediyesi projeyi durdu. Belediye yetkilileri, proje alanın belediye devredilmesi durumunda projenin devam edeceğini bildirdi. Şu ana kadar alan devri yapılmadığından dolayı, belediye projeyi durdu. Gazete olarak görüştüğümüz İpekyolu Belediyesi Eş Başkanı Azim Yacan ise Esenyurt Belediyesi meclisinin projeyi durdurduğunu ifade ederek, projenin devam ettirilmesi için Esenyurt Belediyesinden yaşam merkezinin devrini istediklerini gazetemize iletti.

 

 

İŞTE O PROJE

 

Esenyurt Belediyesi tarafından 20 dönüm arazi üzerine yapması planlanan kültür ve yaşam merkezi ile parkta; yürüyüş ve bisiklet yolları, çok amaçlı spor sahası, çocuk oyun alanları, süs havuzu, otopark, kütüphane, 400 kişilik konferans salonu, çok amaçlı salon, 8 derslik, 5 atölye, 2 fitness salonu, İpekyolu sakinlerinin kullanımına sunulacaktı.

YENİ DOĞU GAZETESİ: EMRAH DEMİR - ÖZEL HABER