Mollakasım ve Ayanıs plajlarıyla ilgili semaver ve mangal kararı!

Mollakasım ve Ayanıs plajlarıyla ilgili semaver ve mangal kararı!
Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, kazanılan mavi bayrağın kaybedilmemesi ve halkın sağlıklı bir ortamda dinlenebilmeleri için alınan meclis kararı ile Mollakasım ve Ayanıs halk plajlarında semaver ve mangal yakılmasının yasaklandığını söyledi.

Yaz sezonun başlamasıyla birlikte, denize kıyısı olmadığı halde Türkiye’nin tek mavi bayraklı halk plajı olan Van Gölü kıyısındaki Mollakasım Halk Plajı ile devamı niteliğindeki Ayanıs Halk Plajı, yerli ve yabancı turistlerin uğradığı gözde mekanlar arasında yer almaya devam ediyor. Mavi bayrağın ulusal ve uluslararası anlamda en çok bilinen çevre ödülü olduğunu vurgulayan Başkan Akman, “Plajların mavi bayrak ödülü alması için çevre yönetimi, çevre bilgilendirme, plaj temizliği ve can güvenliği gibi 33 kriter var ve hepsinin yerine getirilmesi gerekir” dedi.

Belirlenen kriteri yerine getirmediğinden dolayı bu yıl birçok plaja verilen mavi bayrağının iptal edildiğini söyleyen Başkan Akman, denize kıyısı olmadığı halde Türkiye’nin ilk ve tek mavi bayraklı halk plajı olan Van Gölü kıyısındaki Mollakasım Halk Plajı’na verilen mavi bayrağı kaybetmemek ve halkın sağlığını koruma adına alınan meclis kararı ile semaver ve mangal yakılmasının yasakladıklarını ifade etti. Van turizmine pozitif katkı sağlayan Mollakasım Mavi Bayraklı Halk Plajı’nın korunması için halkın da destek vermelerini beklediklerini dile getiren Başkan Akman, “Plaja giden vatandaşlarımızın günlük ihtiyacını karşılayabilecek restoran, lavabo, mescit gibi geniş ve ferah mekanlar oluşturduk” şeklinde konuştu.

Mollakasım Mavi Bayraklı Halk Plajı’nın devamı niteliğinde olan Ayanıs Halk Plajı’nın da kadınlara tahsis edildiğine işaret eden Başkan Akman, “Artık kadınlar da bu yaz sezonunda kendilerine tahsis edilen plajda Van Gölü’nün temiz suyunda yüzme imkanı bulabilecekler” dedi..

Başkan Akman; Van halkı olarak kendilerine verilen ve ilin turizmine pozitif katkı sağlayan ‘Mavi Bayrağı’ kaybetmemek adına mavi bayrağın 33 kriterinden biri olan semaver ve mangalın yakılmaması uygulamasına gösterecekleri hassasiyetlerinden dolayı vatandaşlara teşekkür ettiğini dile getirdi.