Minik Öğrencilerin Gözünde Gıda Güvenliği Resim Yarışması

Minik Öğrencilerin Gözünde Gıda Güvenliği Resim Yarışması
Van’da “Geleceğimizin Gözüyle Güvenilir Gıda Resim Yarışması” ödül töreni yapıldı.
Van Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nde düzenlenen ödül törenine İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Fevzi Altuner, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.

Ödül töreni öncesi kısa bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, günümüzde tüketilen gıdaların insan sağlığı açısından önemine değindi. Tüketilen ürünlere çocuk gözüyle bakmanın, bunu gelecek nesillere bilinç oluşturma ve aşılama anlamında yapılan resim yarışmasının güzel bir çalışma olduğunu belirten Kırekin, “Anlamlı bir resim yarışması oldu. Sağlıklı toplum, sağlıklı nesil buna bağlı olarak sağlıklı gıdaların üretimi ile ilgili Tarım Bakanlığı’nın, Milli Eğitim Bakanlığımız ile yürüttükleri görsele dayalı çocukların duygularını çok güzel bir şekilde ifade edebildiği bu yarışma çok önemli” dedi.
Sağlıklı ve güvenilir gıda üretiminin günümüzün en önemli konusu olduğunu belirten Fevzi Altuner ise, bilinçli bir toplum yetiştirme anlamında düzenlenen resim yarışmasının önemli olduğunu söyledi.

Günümüzde hastalıkların birçoğunun sağlıksız beslenmeden kaynaklandığını belirten Altuner, “Gıda güvenliği konusunda bir resim yarışması düzenlendi. Resim yarışmasında kız öğrenciler çoğunlukta. Kız öğrencilerinin çok olması bizi sevindirdi. Bu da şunu gösteriyor; kız öğrencilerin bu husustaki marifetleri erkek öğrencilere nazaran burada da kendisini gösteriyor. Bilindiği gibi gıda güvenliği günümüzün en önemli konusu haline geldi. Hastalıkların birçoğu riskli gıda tüketmekten, sağlıksız beslenmeden kaynaklanıyor. Yakalandığımız hastalıklardan dolayı tedavi olmak için milyonlarca liralık tedavi masraflar yapıyoruz. Son derece üzücü bir şey. Bunun tek çaresi sağlıklı, güvenilir gıda tüketmektir. Bakanlığımız diğer kurumlarla iş birliği yaparak bunu sağlamaya çalışıyor” diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından resim yarışmasında dereceye giren ilk üç öğrenciye çeşitli hediyeler verildi.