Lise öğrencileri harçlıklarını Halep'e gönderdi

Lise öğrencileri harçlıklarını Halep'e gönderdi
Van Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, harçlıklarını Suriye'nin Halep şehrindeki ihtiyaç sahiplerine gönderilmek üzere okul idaresine verdi.

Okulun pansiyonunda kalan 275 öğrenci, Halep'te yokluk içinde yaşayanlara duyarsız kalmayarak, örnek bir davranışta bulundu. Öğrenciler, devlet tarafından kendilerine verilen harçlığı bu ay Suriye'nin Halep şehrindeki ihtiyaç sahiplerine gönderilmek üzere okul idaresine teslim etti.

Sosyal sorumluluk projesi kapsamında okulda kermes düzenleyen öğrenciler yiyecek, içecek ve hediyelik eşyalar da satarak kampanyalarını sürdürdü. Okul Müdürü Süleyman Yavuzer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencilerin Halep'te yaşanan insanlık dramına sessiz kalmadığını söyledi.

Halep'te dini, dili, ırkı ne olursa olsun ölenlerin hepsinin insan olduğunu belirten Yavuzer, zalimleşen dünyanın Halep'teki insanlık katliamını görmezden geldiğini anlattı.



Yavuzer, kermesle hedeflerinin Haleplilere üç tır malzeme göndermek olduğunu ifade ederek, şu değerlendirmede bulundu:

"Kardeşlerimize evimizi, gönlümüzü açtık. Onlarla emeğimizi paylaştık. Umarım bu davranışımız insanlığa örnek olur ve insanlık dramına sessiz kalanlara bir çığlık olarak yetişir. Öğrencilerimiz ailelerinden ve çevrelerinden topladıkları paraları getirip, sessiz sedasız bir şekilde yardıma dahil ediyor. Öğrencilerimizin bu davranışı, bizleri hem gururlandırdı hem de duygulandırdı."



Okul Aile Birliği Başkanı Kerem Baynal da Halep'te çocuk ve kadınlar da dahil olmak üzere insanlığın öldüğünü, insanların aç, susuz ve perişan olduğunu ifade etti. Baynal, öğretmen, öğrenci ve veliler olarak kentte yaşanan bu sıkıntıları görmezden gelemediklerini ifade etti.

Baynal, öğrencilerin Halep'teki kardeşleri için seferber olduğunu aktararak, "Burada birçok öğrencilerimiz cebindeki harçlığı bile bıraktı. Evlerinden elbisesini alıp gelen öğrencilerimiz var. Bizler de böyle bir günde öğrencilerimizin yanında olarak Halep yoluna düşeceğiz." diye konuştu.