‘Kış turizmini geliştirmek lazım’

‘Kış turizmini geliştirmek lazım’
Van Gölü Havzası Turizm Derneği (VAHATUDER) Başkanı Abdullah Tunçdemir, Van’daki mevsim değişikliğine dikkat çekerek, kış turizmi için alternatif olanakların kullanılması gerektiğini söyledi.

 Bu yıl turizm konusunda yüzlerin güldüğü 'a çekilebileceğini belirten turizmciler, kış boyunca bu yöntemin denenebileceğini dile getiriyor.

’a kış aylarında eskiye nazaran daha az kar yağması, kayak sporu yapılan Abalı Kayak Tesisleri’ni olumsuz etkiliyor. 

Burada karın kısa sürede erimesi ya da yeterli miktarda yağmaması, tesislere olan ilgiyi de azaltıyor.

Bu durum ise, özellikle kayak sporu yönünde ’a olan talebi azaltıyor. 

TURİZMCİLERİN GÖRÜŞÜ  

Vanlı turizmciler de yaşanan bu duruma dikkat çekerek, kış turizmi için alternatiflerin devreye alınması gerektiğini söylüyor. 

VAHATUDR Başkanı Abdullah Tunçdemir, bu nedenle İran pazarına yöneldiklerini belirterek, “Bizim bölgemiz kış şartları açısından kış turizmine en azından şu an çok elverişli değil. Abalı Kayak Tesislerimiz var. Oraya fazla kar da düşmüyor. O nedenle biz şu anda İran’la çalışıyoruz. Yani İran pazarını Van’a nasıl çekebiliriz şimdi onunla uğraşıyoruz. Diyoruz ki, Mart’a kadar İranlıları getirelim.” dedi.

ALTERNATİF ÇÖZÜMLER 

Kış turizmi için mevsim şartlarına göre hareket edilmesi gerektiğini belirten Tunçdemir, “Kar yağarsa Abalı Kayak Tesisleri değerlendirilebilir. Ya da suni kar yoluyla bir şeyler yapılabiliyorsa bu denenmelidir. Burası kış turizmi açısından daha da geliştirilebilir. Ama olmuyorsa başka çözüm yolları, alternatif çözümler aranmalıdır” diye konuştu.

‘ETKİNLİKLER DÜZENLENEBİLİR’ 

Kar yağışını beklemek yerine farklı etkinliklerin düzenlenebileceğine dikkat çeken Tunçdemir, şunları kaydetti:

“Geçtiğimiz hafta oteller yüzde yüz doldu. Neden, çünkü 7 Kasım’da konser vardı Van’da, Nur Tatar Spor Salonu’nda… Bunun için Van’a gelişler konser öncesinde gerçekleşti. Kış turizmine yönelik bu bir yöntem olabilir. Bu tür programları kış boyunca organize etmek lazım… Bu olursa, kışın da turist akışında bir aksama olmaz, dediğim gibi İran pazarını da elden bırakmayarak.”

Prestij Özel Haber: Adil HARMANCI