Kılıçdaroğlu Van'da esnafın sorunlarını dinledi

Kılıçdaroğlu Van'da esnafın sorunlarını dinledi
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu önceki gün geldiği Van’da yoğun bir program dizisi gerçekleştirdi. Van ziyareti öncesi Hakkari’ye inen ordan da sel mağduru Başkale ilçesine geçen Kılıçdaroğlu selzedelerle geçirdiği günün ardından Van programlarına start verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu önceki gün geldiği Van’da yoğun bir program dizisi gerçekleştirdi. Van ziyareti öncesi Hakkari’ye inen ordan da sel mağduru Başkale ilçesine geçen Kılıçdaroğlu selzedelerle geçirdiği günün ardından Van programlarına start verdi. Kentte STK’larla bir araya gelip birçok konuda değerlendirmeler yapan Kılıçdaroğlu Van ziyaretinin ikinci gününde kentte bu kez kanaat önderleri ile görüşüp esnafı dinledi. Van’daki peynirciler çarşısı esnafını dinleyen burada Kapıköy ile ilgili talepleri alan Kılıçdaroğlu ardından da Kapıköy’e geçerek burada bir takım inceleme ve değerlendirmelerde bulundu. Yoğun bir Van ziyareti gerçekleştiren Kılıçadoğlu, Van ziyaretinde ülke ve kent gündemine dair birçok konuyu ele alan açıklamalarda bulundu.

OTLUCA DA KAHVALTI YAPTI, MUHTARLARI DİNLEDİ

Van’ın Başkale İlçesi'ne bağlı Esenyamaç Köyü'nde incelemeler bulunarak başladığı Van programında birçok kesim ile bir araya gelen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, dün Van’ın çeşitli bölgelerinde temaslarını sürdürdü. Ziyaretinin ilk gününde STK temsilcileri ile de buluşup onları dinleyen Kılıçadaroğlu, ziyaretinin ikinci gününde sabah Tuşba ilçesi Otluca Mahallesi'nde düzenlenen kahvaltıya katıldı. Program öncesinde bir bostanı ziyaret eden Kılıçdaroğlu, üreticilerle sohbet etti. Yoğun bir program yürüten Kılıçdaroğlu, kentteki kaanat önderleri buluşması kapsamında bir araya gelerek soruları cevapladı.


PEYNİRCİLER ÇARŞISI ESNAFI KAPIKÖY’DEN YANA DERT YANDI

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Peynirciler Çarşısı esnafını ziyaret ederek, dertlerini dinledi. Esnaf halkı Kılıçdaroğlu'nu dükkanlarının önünde karşılayarak, şu sorunları dile getirdiler: “Yıllardır kapalı olan Kapıköy Sınır Kapısı bizi mağdur ediyor. İranlılar uzun zamandır Van'a gelemiyor. Sadece penirciler değil, tüm Van esnafı zor durumda. Bununla ilgili bir çözüm bulunmasını istiyoruz. Devletin bu konuda yardımını bekliyoruz. Bunun yanında da ülkede yaşanan olaylar konusunda da çok üzüntülü zamanlar yaşıyoruz. Başta Kürt sorunu olmak üzere yaşanan tüm ırkçı davranışlara karşı bir çözüm bulmanızı istiyoruz. Öte yandan ülke de hemen her gün yaşanan zam oranları bizi çok fazla etkilemektedir."

ŞEHRİVAN HABER: M.ALİ EKİNCİ