Kevenli TOKİ sakinleri çözüm bekliyor

Kevenli TOKİ sakinleri çözüm bekliyor
Kevenli TOKİ’de bulunan 1+1 konutlarda oturan vatandaşlar, çeşitli sorunlar yaşadıklarını ve bu sorunlara çözüm beklediklerini dile getirdi. 2009 yılında faaliyete giren yerleşim alanının 1+1 konutlarında başta çevre düzenlemesi olmak üzere, farklı konularla ilgili çeşitli problemlerin yaşandığı ifa

Yaşadıkları sorunlarla ilgili bilgi vermek amacıyla gazetemizle irtibata geçen 1+1 blok yöneticilerinden Metin Koyuncu, sorunların çözümü için talepte bulundu. Site sakinlerinin çeşitli sorunlar yaşadığını ve çözümü noktasında destek beklediklerini dile getiren Koyuncu, "Kevenli TOKİ’ de 1+1'lerden oluşan 50 blok ve 817 daire bulunuyor. Burada yaşadığımız sorunlarımızın çözülmesini talep ediyoruz" dedi. 

ISINMA SORUNU

1+1 blok yöneticilerinden Metin Koyuncu, başta ısınma ile ilgili sorunlar yaşadıklarını kaydederek; “Kevenli Toki 1+1'lerde ikamet ediyorum. Burası toplam 50 bloktur, 817 daire var. Ciddi anlamda ısınma problemimiz var. Kaloriferlerimiz çalışmıyor, yardım kömürü alıyorduk, artık gelmiyor. Biz burada ikamet eden 817 haneyiz, geçen seneye kadar da kömürümüz devlet tarafından veriliyordu ama hak sahipleri kendileri ikâmet etmediği için, dairelerini kiraya verdikleri için kömürümüz artık gelmiyor” dedi.

ÇEVRE TEMİZLİĞİ SORUNU

Koyuncu, şöyle konuştu; "3+1 ve 2+1'lerde mıntıka temizliği yapılırken 1+1'lerde yapılmıyor. Sadece konteynerlerdeki çöpler alınıyor ama diğer bloklarda olduğu gibi bizim 1+1'lerin mıntıka temizliği yapılmıyor. Yeşil alanımız yok, çevre düzenlemesi yok. Benim sorumlu olduğum blokta 6 tane hak sahibi var, diğerleri kiracıdır. Isınma sorunumuz var, VASKİ ile alakalı problemlerimiz var, VEDAŞ'ı ilgilendiren sıkıntılarımız var, çevre temizliği sorunumuz var. Site sakinleri olarak talebimiz, yaşadığımız sorunlarımızın çözümüdür.”

DOĞALGAZ TALEBİ

Doğalgaz talebinde de bulunduklarını anlatan Koyuncu; "Doğalgaz başvurusunda bulunduk ama şuana kadar bize bir bilgi verilmedi. Doğalgazın bu yıl gelmeyeceğini biz en son bu hafta öğrendik. Bu konuda yetkililerimizin yardımcı olmasını istiyoruz” diye kaydetti.

HİDROFOR VE LOGAR SORUNU

Site yöneticisi Koyuncu, son olarak şunları söyledi; “Yangın hidroforlarımız çalışmıyor. Yarın öbürgün Allah muhafaza bir yangının çıkması durumunda müdahele edemeyiz. Biz bunu geçen kış bir blokta yaşadık, hidrofor çalışmadı. Su depolarımızın kapakları olmadığı için içine kedi düşebiliyor, fare girebiliyor ve her türlü böcek var. Yani ne hidroforlarımız çalışıyor, ne bir arıtma sistemimiz var. Logarlarımız var tıkanıyor, VASKİ'ye bildiriyoruz, geç müdahale ediliyor, halen burada logarı tıkalı olan bloklar var. Site sakinleri olarak ortak talebimiz, yaşadığımız sorunlarımızın çözüme kavuşturulmasıdır.” 

PrestijÖzel Haber: M. Selim KURT