Kapıköy Kapısı'nın İran tarafı da açıldı geçişler başladı

Kapıköy Kapısı'nın İran tarafı da açıldı geçişler başladı
Van Son Dakika Haber Vanlı esnafın aylardır beklediği müjdeli haber sonunda geldi. Kapıköy Sınır Kapısı'nın İran tarafının kapalı olması nedeniyle İranlı vatandaşlar Van'a gelemiyor ve esnafın can damarlarından olan İranlı vatandaşlar Van'a gelemiyordu. Müjdeli haber dün akşam geldi ve Kapıköy sınır kapısı açıldı.

Van Son Dakika Haber Koronavirüs tedbirleri kapsamında uzun süredir kapalı olan, bir süre önce ise Türkiye tarafından açılan ancak İran tarafı açmadığı için turist akışının gerçekleşemediği sınır kapısında, İran tarafının da hazırlıklarını tamamlaması ile birlikte geçişlere izin verildiği kaydedildi.


Kapıdan ülkemize girmek isteyen İranlı turistlerin, koronavirüs tedbirleri kapsamında, bugünden itibaren geçmeye başlayabilecekleri ifade edildi.


Haberi 'müjde' başlığıyla paylaşan AK Parti Van Milletvekili Osman Nuri Gülaçar; “Müjde! İran ile olan tüm sınır kapılarımızın bize ait olan tarafları açılmıştı ancak İran tarafında hazırlıklar tamamlanmamıştı. Davetimiz üzere Van'a gelen Dostluk Grubu Başkanı Sn. Necefzade ve İran Heyeti bugün müjdeyi verdi. Ve tüm kapılar açıldı.. Hayırlı olsun!” dedi.
Haber: M.Selim KURT