Kapıköy açılıyor mu? Van milletvekili iki bakanla görüştü

Kapıköy açılıyor mu? Van milletvekili iki bakanla görüştü
Van'ın İran'a açılan sınır kapısı olan Kapıköy ile ilgili flaş gelişme yaşandı!

Pandemi nedeniyle geçtiğimiz yıl Şubat ayından beri kapalı olan Kapıköy ile ilgili flaş gelişmeler yaşandı. Aylardır açılması için ciddi girişimlerin yapıldığı Kapıköy için Van milletvekili Osman Nuri Gülaçar iki önemli görüşme gerçekleştirdi.

AK Parti Van Milletvekili Osman Nuri Gülaçar 1 yıldır kapalı olan Kapıköy Gümrük Kapısı için bugün iki bakanın kapısını çaldı. Çağrıların ardı ardına geldiği Kapıköy'ün açılması için Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Gümrük ve Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ile görüştü. Van vekilinin yaptığı görüşmelerde Kapıköy ile ilgili sevindirici haberler geldi.

BAKANLARLA GÖRÜŞME OLUMLU GEÇTİ!  

Şehrivan Gazetesi'nden Yunus Emre Aykaç'ın edindiği bilgiye göre AK Parti MKYK Üyesi Van Milletvekili Osman Nuri Gülaçar öğle saatlerinde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile görüştü. Ardından da Gümrük ve Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'a çıkan Gülaçar'ın görüşmesi az önce sona erdi. Görüşmelerde Kapıköy'ün kademeli olarak açılması, test yapılmadan geçişlerin sağlanmaması ve belirli kotaların uygulanarak kademeli açışın hazırlığı yapıldığı öğrenildi. Gülaçar'ın Van'daki ekonomik sıkıntıları ve Van'ın koronavirüs sürecindeki iyi halini vurgulayarak iki bakandan ricada bulunduğu ve dosya halinde gerekçelerle gittiği toplantıda bakanlardan da olumlu tepkiler aldığı da edinilen bilgiler arasında yer aldı.

GÖZLER RESMİ AÇIKLAMADA!

İran tarafınının kapıyı açmaya hazır olduğu, Türkiye yetkili mercilerinin adım atmasının beklenildiği süreçle ilgili gelişme hareketlilik yaratırken görüşmeler sonrası Kapıköy'ün açılması ile ilgili beklenen haberin açıklanması için heyecanlı bekleyiş başladı.