Kaçak su timi iş başında

Kaçak su timi iş başında
Van Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürlüğü kaçak su kullanımına geçit vermiyor. 

Yaz ayları boyunca kaçak su kullanımıyla etkin bir şekilde mücadele eden Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Abone İşleri Daire Başkanlığı Kaçak Ekibi son baharla birlikte sahadaki çalışmalarına devam ediyor. Kaçak su kullanımını en aza indirmekte kararlı olan kaçak ekibi kentte yüzde 80'leri bulan kaçak su kullanımının önüne geçmek için denetimlerini sıklaştırdı. Merkezin yanı sıra, kenar mahallelerde de denetimlerini arttıran ekipler, düzenledikleri ani baskınlarla kaçak ve usulsüz su kullananlara yasal işlem başlatıyor. Abone İşleri Daire Başkanlığının son üç ayda yaptığı çalışmalar sonucunda 7 bin 914 aboneye işlem yapılırken, bunların bin 950'sinin abone olmadıkları, 2 bin 65'nin sayaç taktırmadıkları ortaya çıktı. Bu kapsamda 210 aboneye cezai işlem yapılırken, bin 867 abonenin bahçelerinde tespit edilen sular köreltildi. 302 aboneye ise tutanak tutuldu. 

“KAÇAK SU YÖNTEMLERİ EKİPLERİ BİLE ŞAKINA ÇEVİRDİ”

Vatandaşların kaçak su kullanma yöntemleri kaçak ekibini bile şaşkına çevirdi. Kimi vatandaşlar direk su depolarından bahçelerine kaçak su hattı çekerken, kimileri bahçelerindeki kaçak muslukları toprak altına gömdü, bazı vatandaşlar ise evlerinin yanındaki barakalarda kaçak su hattı çekerek dikkat çekmemeye çalıştı. 

“ADALETLİ SU KULLANIMI İÇİN KAÇAK SUYA HAYIR”

Abone İşleri Daire Başkanlığı Kaçak Ekip Şefi Orhan Koç, “Adaletli su kullanımı için kaçak suya hayır” sloganı ile çalışma başlattıklarını belirterek, bu anlamda vatandaşlardan da destek beklediklerini söyledi. Koç; “Vatandaşlarımız maalesef bilinçsiz bir şekilde içme suyunu bahçe ve bostanlarda kullanıyorlar. Bu yüzden de üst bölgelerdeki vatandaşlarımız su alamıyorlar. Bizlerde kaçak su kullanımı ile mücadele ediyoruz. Çalışmalarımız Mayıs ayı itibarıyla başladı. Ekip arkadaşlarımızla birlikte amansız bir şekilde hiç taviz vermeden bu çalışmaları devam ettiriyoruz. Sonbaharla birlikte bizler de alandaki son kontrollerimiz yapıyoruz. Bundan sonraki çalışmalarımız ise ağırlıklı olarak site ve ticarethanelere yönelik olacak. Vatandaşlarımızdan da bu noktada duyarlılık bekliyoruz” şeklinde konuştu. 

“KAÇAK SUYLA MÜCADELE İÇİN WHATSAPP HATTI KURULDU”

Bu arada kaçak suyla mücadele için vatandaşların ‘VASKİ 185' numaralı telefon hattı, ‘VASKİ 0 552 185 0 185’ numaralı Whatsapp hattı ile https://vaski.gov.tr web site adresinde bulunan bilgi edinme-sayaç arıza başvurusu-online arıza forumu-çözüm masası butonların tıklayarak şikayette bulunmaları istendi.