İşte Adalet Partisi'nin yeni Van İl Başkanı

İşte Adalet Partisi'nin yeni Van İl Başkanı
Türkiye genelinde teşkilatlandırma işlemlerini hızlandıran Adalet Partisi (AP), Van'a da İl Başkanını resmen atadı.

Merhum Başbakanlardan Adnan Menderes'in partisi olan Adalet Partisi, çok hızlı bir şekilde  birçok şehirde teşkilatlandırma çalışmalarını tamamladı.  Van'da da yönetimini oluşturan Adalet Partisi (AP), Van İl Başkanlığı'na işadamı Habip Ataş'ı seçti.

Adalet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Elif İlhan Önalan, resmen Van İl Başkanlığı'na işadamı Habip Ataş'ı atadığını açıkladı. Parti rozetini Genel Başkan Yardımcısı Elif İlhan Önalan'dan alan Van İl Başkanı Habip Ataş, sorumluluk bilinci ile hareket edeceğini belirterek, oluşan siyasi boşluğu Adalet Partisi (AP) ile ancak tamamlanabileceğini açıkladı.

Rozet takdim töreninde Adalet Partisi Van Gençlik kolları Başkanlığı'na seçilen  Özkan Gezer,  İl Başkan yardımcılığına seçilen  Metin Öğünmez ve Yavuz Uğur'da hazır bulundu. Van İl Başkanlığı görevine getirilen Habip Ataş, önümüzde ki günlerde geniş kapsamlı bir basın açıklaması yapacaklarını belirterek; "Adalet Partimizin Genel Başkanı sayın Prof. Dr. Vecdet Öz, inşallah 25 Temmuz'da Van'da olacak. Genel Başkanımızın Van'a geldiği tarihte çok geniş kapsamlı bir basın açıklaması düzenleyeceğiz. Rabim bizleri bu kutsal yolda utandırmasın.

Bizler Van ve Vanlılar için elimizden gelen tüm imkanları kullanacağız. Yerelde Van Genelde ise Türkiye'de Adaleti sağlamak için kanunlar çerçevesi dahilinde, önemli çalışmalar yürüteceğiz. Şimdiden Adalet Partisi (AP)'nin ilimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bize güvenen herkese çok teşekkür ederiz" diyen Ataş, yakın zamanda resmi bir şekilde, sahalarda çalışmalara başlayacaklarını ifade etti. Adalet (AP) Van İl Başkanlığı'na seçilen İşadamı Habip Ataş, 1967 Van/ Çaldıran doğumlu olup evli ve 5 çocuk babasıdır.

Adalet Partisi (kısaca AP), 1961-1980 yılları arasında yaşamını sürdürmüş merkez sağ ve liberal görüşlü Türk siyasi partisidir.

1965-1971 yılları arasında tek başına, 1970'li yılların büyük bölümünde ise koalisyonlarda ülke yönetiminde söz sahibi olmuş olan parti 12 Eylül sonrasında 1980 yılında diğer siyasi partilerle birlikte kapatıldı. Adalet Partisi, Parti içinde birçok eski DP'li politikacı bulunmaktaydı. AP özellikle idamların ardından oluşan toplumsal tepkiyi iyi bir şekilde değerlendirdi. Bu Demokrat Parti seçmen tabanının büyük bir kısmının AP'yi tutmasını sağladı. Adalet Partisi Türk siyasal hayatında asıl çıkışını ise 1964'te Süleyman Demirel'in genel başkan seçilmesiyle yapmıştır.

27 Mayıs Darbesi'ni yapan Türk Silahlı Kuvvetleri; Demokrat Parti'nin birçok yönetici ve milletvekilini Yassıada'da toplamış, partiyi kapatmış, 16 Eylül 1961'de Hasan Polatkan ile Fatin Rüştü Zorlu'yu ve 17 Eylül 1962'de ise Adnan Menderes'i idam ettirmişti. Adalet Partisi, kapatılan Demokrat Parti'nin (DP) ardılı olarak, böyle bir ortamda siyaset sahnesine çıktı.

Adalet Partisi , 9 Ekim 2015 tarihinde Vecdet Öz ve arkadaşları tarafından ilk logosuyla yeniden açılmıştır.  

KAYNAK: VANDAHABER