İpekyolu ve Van Büyükşehir Belediyeleri mahallelerde ortak çalışma başlattı

İpekyolu ve Van Büyükşehir Belediyeleri mahallelerde ortak çalışma başlattı
İpekyolu İlçe sınırları içerisinde sokakta yaşayan hayvanların, karşı karşıya kaldığı sorunların tespiti ve çözümü için İpekyolu Belediyesi ve Van Büyükşehir Belediyesi mahallelerde ortak çalışma başlattı.

İpekyolu Belediyesi Hayvan Hakları Komisyonu, Çevre Koruma Kontrol Müdürlüğü ile Van Büyükşehir Belediyesi, Sağlık Daire Başkanlığı Hayvan Sağlığı ve Koruma Şube Müdürlüğü ekipleri, İpekyolu sınırları içinde bulunan sokak hayvanlarına yönelik geniş kapsamlı bir çalışma başlattı.

Sokakta yaşayan hayvanların sağlık, beslenme ve barınma başta olmak üzere yaşadıkları diğer sorunların tespiti amacı ile başlatılan çalışma kapsamında, şimdiye kadar 9 mahalledeki taramalar sonuçlandırıldı. 

İpekyolu Belediyesi Meclis Üyesi Hayrettin Alan, konu hakkında yaptığı açıklamada belediye olarak hayvan haklarını korumak için çalışma başlattıklarını belirti. Alan konuşmasının devamında, “Birlikte aynı dünyayı paylaştığımız canlıların da yaşama, barınma ve beslenme hakkı vardır. Hayvan hakları ve hayvan sağlığı toplum sağlığı ile bağlantılı ve çok önem arz etmektedir. Bu doğrultuda hayvan haklarını önemsiyoruz. Belediye olarak aynı zamanda bu konularda da duyarlılık yaratarak hayvan hakları konusunda yaşanan sorunları en az seviyeye indirmeyi amaçlıyoruz” diye konuştu.

Hayvan Hakları Komisyonu, geriye kalan 44 mahallede de çalışmalarını sürdürecek.

İpekyolu’nun tüm mahallelerinde bu çalışma olacak şuana kadar 9 mahallede tarama tespit tamamladı.