İpekyolu meclis toplantısı ‘HDP’siz gerçek demokrasi olamaz’‏

İpekyolu meclis toplantısı ‘HDP’siz gerçek demokrasi olamaz’‏
İpekyolu Belediyesi Ağustos ayı meclis toplantısı başladı. Toplantıda konuşan Meclis Başkanı Melahat Şedal, HDP’siz bir demokrasinin inşa edilemeyeceğini belirterek, gerecek bir demokrasinin ancak Türkiye’nin tüm halklarını kapsamasıyla mümkün olabileceğini kaydetti.
Van Merkez İpekyolu Belediyesi Ağustos ayı meclis toplantısını VANTSO binası Tuşba salonunda düzenlendi. DBP’li ve AKP’li meclis üyelerin yeterli çoğunluğuyla başlayan meclis toplantısında açılış konuşması yapan Meclis Başkanı Melahat Şedal, gündemdeki konulara değindi. 15 Temmuz darbe girişimine değinen Şedal, “Faşizan bir darbe gerçekleşti nitekim bu darbe başarısız oldu. AKP, CHP, MHP bir araya gelerek demokrasi savunduklarını iddia ediyor. Ancak bu ülkede milyonlarca halkın temsilcisi olan HDP her şeyin dışında tutuluyor. Bu tutum bizi demokrasi umudundan uzaklaştırıyor. Eğer gerçek bir demokrasi inşa etmek ve bir daha darbeler olmamasını isteniyorsa, HDP de bu ülkenin bir parçası olarak kabul etmeliler.” Şeklinde konuştu. DAİŞ’in Qamuşlo kentinde yaptığı katliama da değinen Şedal, saldırıyı ve DAİŞ’e destek veren tüm ülkeleri kınadı. Şedal son olarak Şırnak’ta 27 Mayıs günü gözaltına alınan ve o günden bu yana da kendisinden bir daha haber alınamayan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl yöneticisi Hurşit Külter’in akıbetinin açıklanmasını istedi.

Şedal’ın ardından söz alan AKP Gurup Başkanı Şefket Zorkul ise, her on yılda bir darbelerin olduğu bir ülkede yaşadıklarına dikkat çekerek,  “Bu kez millet olarak darbeye karşı çıktık. Bundan sonrada inşallah bu birlikteliğimiz devam edecek.” Diye konuştu. Ayrıca Zorkul, Qamuşlo kentinde İŞİD katliamını da kınadı.

Konuşmaların ardından meclis toplantısı gündemlerin alınmasıyla devam etti. Gündem maddeleri arasından çatışmalı süreçte büyük bir yıkıma uğrayan Hakkari’nin Yüksekova ilçesine yardım yapılması, ilçede yaşanan ulaşım sorunu ve inşaatların yapımı aşamasında kaldırımlara verilen zarar ile kaldırım işgalleri gündemleri alındı. ​