İkram Kali'den belediyeye park eleştirisi

İkram Kali'den belediyeye park eleştirisi
Van Sesi Gazetesi Yazarı İkram Kali Van Büyükşehir Belediyesi'nin parklarla ilgili yöntemini eleştirdi. Edremit'te yapılan TOKİ'lere mazeret uydurarak park yapılmadığını iddia eden Kali bakın yazısında nelere değindi.
İŞTE İKRAM KALİ'NİN VAN SESİ GAZETESİ'NDE YER ALAN KÖŞE YAZISI'NDAN O BÖLÜM

Van şehir merkezinde yer alan askeri binaların birçoğu depremde hasar görerek yıkıldı. Milli Savunma Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı arasında yapılan protokolle boş arsalar bina yapımı karşılığında TOKİ'ye devredildi.

 Van Büyükşehir Belediye Meclisi ne gereği varsa askeri ve bazı resmi kamu kurumlara ait arsaları park yapma kararı aldı.   Park yapılan yerlere çuvalla para harcandı.  Merkez Komutanlığı yeri gibi bazı yerlerde  park yapımı yarım kaldı.  Belediyenin park kararı sonunda mahkemelik oldu.

Belediye Emin Paşa Mahallesi'nde 650 dönüm araziye 5 milyona yakın para harcadı. 1. Etap Park düzenleme ve yapım işi belediye ile firma arasında yaşanan sorunun mahkemelik olması  nedeniyle  yapılanlar çürümeye terk edildi.

Park isteyen halk var.

20 binin üzerinde depremzede insanın yaşadığı Edremit afet konutları alanında  sakinler park yapılmasını istiyor.  TOKİ alanında park ve spor alanı yapımı için onlarca yer var. Belediye "TOKİ konut alanını eksiklikleri nedeniyle devralmadık. O nedenle hizmet yapamıyoruz" diyor.

TOKİ'ye ağaç dikilmiyor, yeşil alan kurulmuyor park yapılmıyor.

Binlerce insan adeta cezalandırılıyor.

Belediye  tartışmalı yerlere para dökerek park yapıyor.  Ama  ihtiyaç olan, park yapması gereken yere de mazeret uyduruyor. Vatandaş ta bu çelişkili yönetim anlayışını soruyor:  "Bu nasıl belediyecilik. Bu nasıl halkı sahiplenme"