İki çocuğu çatıdan düşen anne, kendisine yardım edilmesini istiyor

İki çocuğu çatıdan düşen anne, kendisine yardım edilmesini istiyor
Van İpekyolu ilçesi Kevenli TOKİ konutlarında oturan ve iki çocuğu çatıdan düşerek hayatını kaybeden anne Medine Tekin, kendisine yardım eli uzatılmasını istiyor.

Medine Tekin’in çocukları Yıldız Tekin (24) ile Cumali Tekin (21) 14 Ocak günü 4 katlı binanın çatısındaki çanak anteni düzeltmek isterken çatıdaki buzlanma nedeniyle düşerek hayatını kaybetmişti. 

Anne Tekin’i, Gelecek Partisi Van İl Başkanı Abdulhekim Karabıyık önceki gün kaldığı konutta ziyaret etti. 

SU VE ELEKTRİK BORCUNDAN DOLAYI HACİZ İŞLEMİ

Ziyaret sırasında yaşadığı sorunları dile getiren anne Tekin, şunları söyledi:
“Devlet yetkililerine sesimizi iletiniz. Allah rızası için buraya el atsınlar, ben ve kaybettiğim 2 çocuğum ile birlikte 10 yıldır 6 nüfus 45 metre kare içinde yaşam mücadelesi veriyoruz. Eşim 14 yıl önce vefat etmiş, çalışan kimsem yoktur. Bu konutun aylık ödemesi olan 100 TL’yi bile ödeyemiyorum, borcum birikmiş. Su ve elektrik borçlarımızı imkansızlıktan dolayı yıllardır ödeyemediğimiz için icra işlemleri başlamış. Bu maddi sıkıntılarımız devam ederken, bir de iki evladım da çatıdan düşerek can verdiler. Su ve elektrik borcumu ödesinler yoksa icra nedeniyle bu 1+1 evim de elimden alınacak.” 

HAYIRSEVERLERE ÇAĞRI

İl Başkanı Karabıyık da ziyaretiyle ilgili yaptığı açıklamada, ailenin içinde olduğu sıkıntıya dikkat çekti.
Hayırseverleri ve yetkilileri yardımcı olmaya çağıran Karabıyık, şunları söyledi:


“Tekin ailesinin taziyesine aradan 10 gün geçmesine rağmen ne bir yetkili ne bir siyasetçi ne de bir hayırsever gitmemiş. Çocukların annesi ‘Allah rızası için devlet yetkililerine ve hayırsever vatandaşlara sesimi duyurun, su ve elektrik borcumu ödesinler yoksa borçtan dolayı icraya verilmiş olan bu 1+1 evimi elimden alacaklar’ diye feryat ediyordu. Bu acılı aileye gerek valiliğimiz gerekse ilgili kurumlarımızın yanı sıra, hayırsever vatandaşlarımızın el atmasını rica ediyorum.” 

Prestij Haber: M.Selim KURT