İftar sonrası semaver çayı keyfi

İftar sonrası semaver çayı keyfi
Van'da Ramazan ayı ile birlikte sokak ve caddelerde vatandaşlar semaver çayının keyfini çıkarıyorlar.

Ramazan ayı bereketiyle bir yandan esnafların yüzünü güldürürken bir yandan da bazı vatandaşlara da iş fırsatı sunuyor. Bir ay boyunca sokak ve caddelerin kaldırımlarına bırakılan semaver ile aile bütçelerine katkıda bulunan vatandaşlar, Ramazan ayının her anlamda güzel ve bereketli olduğunu söylediler. Sanat Sokağı’na bırakılan dev semaverler ile Vanlılara iftar sonrasında çay keyfi sunduklarını belirten Yücel Kurt adlı vatandaş, “Ramazan ayı boyunca her akşam burada vatandaşlara semaver çayı keyfini sunuyoruz. Vatandaşlar bu hizmetimizden oldukça memnun, bu nedenle iftardan hemen sonra buraya gelip çaylarını içiyorlar” dedi.



Gecede yaklaşık 300 ila 400 TL arasında para kazandığını da dile getiren Kurt, “Ramazan ayı her anlamda bereketli. Keşke yılın tüm ayları da böyle bereketli ve güzel geçse” ifadelerini kullandı.



Semaver çayının keyfini çıkaran vatandaşlar ise, “Bizler her akşam burada arkadaşlarımızla bir araya gelip hem sohbet ediyor hem de semaver çayının tadını çıkarıyoruz” şeklinde konuştu.