İçme suyu hat arızası giderildi

İçme suyu hat arızası giderildi
Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürlüğü ekipleri Van-Gürpınar içme suyu isale hattında meydana gelen arıza giderildi.
Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Yaşar, VASKİ Genel Müdürü Abdulvahap Gezgen ve VASKİ Genel Müdür Yardımcıları ile birlikte çalışmaları takip etti.  

Kısa süreli su kesintisine sebep olan arızayı gidermek için çalışan VASKİ DSİ ile birlikte çalışma yürüttü.

Bir yıldır arızanın olduğunu belirten VASKİ Genel Müdürü Abdulvahap Gezgen ''konuyu Valimize aktardıktan sonra arızanın derhal gidermesi talimatını aldık. bunun üzerine çalışma hazırlıklarına başladık. Bu arızadan dolayı su kesintisi yaşayan yerleşim yerlerinden yanı sıra buradan  sızan suyun cevrede bulunan evlere de zarar vermekteydi.'' dedi.

Soğuk havaya aldırış etmeden çalışma yapmak zorunda olduklarını belirten Gezgen ''50 çalışanımız ve 22 iş makinesiyle soğuk havaya rağmen bu arızayı kısa sürede giderdik. işletmesini yaptığımız  içme suyu isale hattının henüz VASKİ' ye devri sağlanmış değil. 48 Km uzunluğundaki bu hat Edremit, Tuşba ve İpekyolu ilçelerinin içme suyunu sağlamaktadır. Bu arızadan dolayı  50 lt/sn su kaybı olduğunu bu kaybın ve çevre evlerin tahribatlarının önüne geçildiğini belirtti.

Hattın bedeli 180 milyon TL

2011 depreminin ardından yapılan içme suyu hattının yaklaşık maliyetinin 180 milyon TL olduğunu belirten Abdulvahap Gezgen ''2011 depremin hemen ardından o zamanki Başkanımız ve ilgili Bakanlarımızın talimatıyla DSİ tarafından  yapılan bu hat kısa sürede işletmeye sokulmuştur. Böylesine önemli bir tesis Van' a kazandırılmış ve işletmesini yapmaktayız.'' dedi.