HDP’li vekiller basınla bir araya geldi

HDP’li vekiller basınla bir araya geldi
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van Milletvekilleri Lezgin Botan ile Bedia Özgökçe Ertan, ulusal ve yerel basın mensupları ile bir araya geldi. 

Bir kahvaltı salonunda HDP ve DPB il yönetiminin de yer aldığı toplantıda Van’ın sorunlarına değinen HDP Van Milletvekili Lezgin Botan, Van için mecliste yürüttükleri çalışmaları aktardı. Van ve bölge halkı adına mecliste yürüttükleri çalışmaları bundan sonra da yapmaya devam edeceklerini dile getiren Botan, “Biz Türkiye’nin milletvekilleriyiz. Biz meclisteki 3’üncü büyük siyasi parti olarak bütün Türkiye halkı için siyaset yapmaya devam edeceğiz. İlimiz ile ilgili yaptığımız çalışmalarımızı hepiniz çok iyi görüyor ve takip ediyorsunuz” dedi.

Van’ın bölgesel açıdan önemli olduğuna değinen Botan, “İstanbul’da Avrupa yakası Türkiye için neyi ifade ediyorsa, Van da doğuda bunu ifade ediyor. Konum ve coğrafya olarak Van önemli bir yerde ama oy kaygısı ile sürekli sözler veriliyor. Fakat bir şey de yapılmıyor. Bir Vanlı olarak kendi ilimin gelişmesine her türlü desteği vermeye her zaman hazırız” ifadelerini kullandı.

Van Milletvekili Bedia Özgökçe Ertan ise özellikle vergi sorununa değinerek, ancak taksitler halinde vergi borcunun ödenmesinin sağlandığını söyledi.

Toplantı soru-cevap ile sona erdi.