Hayatın Renkleri Solmasın Derneği Gezi Programı Düzenledi.

Hayatın Renkleri Solmasın Derneği Gezi Programı Düzenledi.
Hayatın Renkleri Solmasın Derneği madde bağımlılığına bulaşan ve tedavi olmuş kişi ve ailelerine yönelik Akdamar Adası’na bir gezi organize edildi.

Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından finanse edilen ‘Hayatın Renkleri Solmasın’ projesi kapsamında kültürel faaliyetleri çerçevesinde madde bağımlılığına bulaşan ve tedavi olmuş kişi ve ailelerine yönelik gezi organize edildi.

Hayatın Renkleri Solmasın Dernek Başkanı: Soyolog Osman Turğut: ‘’Bu tür organizasyonlarla Madde bağımlılığına bulaşan ve tedavi olmuş kişi ve ailelerinin yalnız olmadıklarını onların yanında olduklarını hatırlatmak ve amaçlarının toplumsal bağları güçlendirmek olduğunu dile, getirdi’’

Derneğin hizmetlerine değinen Sosyolog Turgut; ‘’1- Madde kullanıp riski taşıyan bireylere ulaşmak bu bireylere danışmanlık hizmeti sunmak ve bu bireylerde farkındalık oluşturmak.

2- Madde kullanan bireyleri tedaviye yönlendirmek, tedavi esnasında bu kişilere psikososyal destek sağlamak.

3-Madde kullanan bireylerin ailelerine, madde kullanan bireylere doğru ve yapıcı yaklaşımla bu bireyleri tedaviye motive etmek için yapabilecekleri, hakkında bilgilendirmek’’ şeklinde konuştu.