Genel Sekreter Çelikel'den esnaf odasına ziyaret

Genel Sekreter Çelikel'den esnaf odasına ziyaret
Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fatih Çelikel, Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (VANESOB)’da yapılan yönetim kurulu toplantısına katıldı.

ÇELİKEL’DEN VANESOB’A ZİYARET

Van Büyükşehir Genel Sekreteri Çelikel: Önemli ve kıymetli meslek gruplarına hizmet veren odalar ile diyaloğumuz sürüyor.

VANESOB Başkanı Berge: Çözüm odaklı anlayışla diyaloğumuz devam edecektir.  

VANESOB Başkanı İsa Berger başkanlığında yapılan toplantıda, esnaf ve sanatkarların sorunları ve çözüm önerileri konuşuldu. Toplantıya Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Mucip Tapan ve oda başkanları katıldı.

Van esnafının istihdama katkı sunduğunu söyleyen Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fatih Çelikel, “Meslek odalarımız, danışılan ve fikir alışverişinde bulunulan kurumlardır. Önemli ve kıymetli meslek gruplarına hizmet veren odalarımız ile diyaloğumuz sürüyor. VANESOB Başkanı Sayın İsa Berge’nin odalar adına bizlere getirdiği tüm konular ile ilgileniyoruz ve sorunlara çözüm odaklı yaklaşıyoruz.” dedi.  

“Umumun menfaati için çalışıyoruz”

“Yerel yöneticiler olarak hizmet kalitesini arttırmaya çalışıyoruz.” diyen Çelikel, “Umumun menfaati için çalışıyoruz. Vanlı hemşerilerimizi memnun etmeye çalışıyoruz. Bunun için Van Büyükşehir Belediyesi olarak elimizden geleni yapıyoruz.” şeklinde konuştu.

“Van yatırımları kaldırabilecek potansiyeldedir”

Yatırım konusuna değinen Çelikel, “Bir cazibe merkezi olan Van, çevre illere nazaran kendini aşmaya uygun bir şehirdir. Bizler de bu bilinçle projelerimizi uyguluyoruz. Van, yatırımları kaldırabilecek potansiyele sahiptir. Yüzde 64’ü 30 yaş altı olan bir genç nüfusumuz var.” görüşlerine yer verdi.  

“Kayıt dışı esnafa karşı denetimlerimiz sürüyor”

Kayıt dışı esnafın haksız rekabete neden olduğunu belirten Genel Sekreter Çelikel, “Kayıtlı esnaf, vergi ve SGK gibi giderleri karşılarken, kayıt dışı esnaf bunları ödememektedir. Tespit ettiğimiz kayıt dışı esnaf ile ilgili gereken işlemleri yapıyoruz. Denetimlerimizi yapmaya devam ediyoruz.” ifadelerini kullandı.  

“Kayıt dışı esnaf sorununa birlikte çözüm arıyoruz”

Van’da yüksek oranda kayıt dışı esnaf bulunduğuna dikkat çeken VANESOB Başkanı İsa Berge, “Bu konuda, Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sayın Fatih Çelikel ve ilgili zabıta dairesi başkanlığı ile birlikte çalışıyoruz.” dedi.

“Her zaman diyalog içerisindeyiz”

Berge, “Bitlikte sorunlara çözüm aradığımız, Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sayın Fatih Çelikel, çözüm odaklı anlayışıyla bizlerle her daim diyalog içerisindedir. Emektar olan esnaf ve sanatkarlarımızın sorunlarına çözüm bulabilmek bizlerin asli görevidir.” diyerek sözlerini tamamladı.  

“Vali Bilmez ve belediye yetkililerine teşekkür ediyorum”

Her zaman esnaf ve sanatkarların yanında olan Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmert Emin Bilmez’e teşekkür eden VANESOB Başkanı Berge, “Ahi babası olan sayın valimiz, bizleri yalnız bırakmamıştır. Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sayın Fatih Çelikel’e her zaman ulaşabiliyoruz. Aynı şekilde Prof. Dr. Sayın Mucip Tapan hocamız, bizlerle ilgilenmektedir. Bu kapsamda Sayın valimize, Sayın Çelikel’e ve Sayın Tapan hocamıza çok teşekkür ediyoruz. Toplantıya katılan oda başkanlarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum.” dedi.   

Oda başkanları esnaf ve sanatkarların sorunlarını Çelikel’e iletti. Çözüm önerileri tartışıldı. Toplantı hatıra fotoğrafının çekilmesiyle sona erdi.