Geleceğin Girişimcileri YYÜ Teknoken’te Yetiştiriliyor

Geleceğin Girişimcileri YYÜ Teknoken’te Yetiştiriliyor
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) bünyesinde 2013 yılından faaliyetlerine başlayan YYÜ Teknokent, verdiği kurslarla geleceğin girişimcilerini yetiştiriyor.
İHA Muhabirine konuşan YYÜ Teknokent Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Necat Görentaş, YYÜ Teknokent bünyesinde Türkiye İş Kurumu (İŞ-KUR) ve KOSGEB işbirliği ile bin kişiye uygulamalı girişimcilik kursunun geçtiğimi nisan ayında başladığını belirterek, “Şu ana kadar 16 tane programda 400 öğrencimize uygulamalı girişimcilik kursu verdik. 300 kişi için ilçelerimizdeki girişimci adaylarına kurs verilecek geri kalan 300 kursiyerimiz için de eylül ayında tekrar üniversitemizde bu kurslarımız devam edecek toplamda 2016 yılı içerisinde bin kişiye kurs vermiş olacağız. Bu hem ilimiz hem de bölgemiz açısından son derece önem arz etmektedir. Çünkü bu kurslarımızla hem topluma girişimcilik ruhu kazandırmayı hem de KOSGEB'in destekleriyle girişimcilik kursu alan hibe programlarından faydalanma olayı söz konusu. Devlet girişimcilere çok iyi destek vermektedir. KOSGEB girişimcik sertifikası alan şahıslara 50 bin liraya kadar hibe desteği sağlamakta ve isteyen girişimci adayına da geri ödemeli olmak kaydıyla 100 bin liraya kadar destek sağlamaktadır. Yeni iş kuracak olan bir girişimci için bu çok önemlidir” dedi.

Bu tarz çalışmalarının devam edeceğini de sözlerine ekleyen Görentaş, bunun için de ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.