Flaş! Kapıköy'e Koronavirüs'e karşı hastane kuruluyor!

Flaş! Kapıköy'e Koronavirüs'e karşı hastane kuruluyor!
İran'da Son günlerde yayılma hızı iyice artan koronavirüs için uygulanan tedbirler iyice artırıldı. Sağlık Bakanlığı Van Kapıköy ve diğer sınır kapılarında uygulanmak üzere yeni tedbirler aldı.

 Çin'den ortaya çıkıp dünyaya yayılan Koronavirüs salgını büyük bir hızla yayılıyor. Çin'den sonra İran'da görülen, bir kaç gün önce de hızlı Avrupa'da yayılan virüs son olarak da Türkiye'nin çevresi'ndeki Yunanistan, Gürcistan gibi illerde de görüldü. Türkiye'nin de tam anlamıyla etrafını kuşatan salgın ile mücalede aralıksız sürerken Sağlık Bakanlığı aralarında Van Kapıköy'ün de bulunduğu sınır kapıları için yeni kararlar aldı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca dün koronavirüs önlemlerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, şu ana kadar Türkiye'de koronavirüs vakasına rastlanmadığını ancak bundan sonra rastlanmayacağı anlamına gelmeyeceğini söyledi. "Sınır kapılarında alınan tedbirleri yerinde görmek üzere yarın hareket edeceğim" diye konuşan Sağlık Bakanı Koca bugün Van'a gelecek. Vanla birlikte diğer sınır kapısında sahra hastaneleri kurulacağını söyleyen Koca, bu çalışmaları bizzat yerinde inceleyecek.

KAPIKÖY'E SAHRA HASTANESİ KURULUYOR!

Tüm sınır kapılarında yeni tedbirler alınmaya başlandığını söyleyen Koca, "Komşumuz İran'daki vaka sayısının ve ölümlerinin de hızla arttığını görüyoruz. Bugün itibarıyla İran'la olan kara sınır kapılarımızda özellikle sahra hastanelerimizi de oluşturup gelen kişileri Türk vatandaşlarımızı 14 günlük izolasyon ve karantina dönemini nasıl uygulayacağımızı gelen kişilere anlatarak bu süreci devam ettirme noktasında Bilim Kurulu'nun yaklaşımı oldu." dedi. Koca ayrıca, "Özellikle Kum ve Meşhed geçmişi olan kişilerin 14 günlük ortamda gözetime alınması, Kum ve Meşhed geçmişi olan kişilerin de sahra hastanelerinde değerlendirilmesi yapıldıktan sonra geri planda oluşturduğumuz gözlem evi, misafirhane, hastane gibi yerlerde en az 7 gün bekletilmesi, yine Bilim Kurulu'nun risk analizi yaparak 14 güne gerekirse evinde tamamlaması yönünde bir yaklaşım benimsendi. Ben ayrıca yarın sınır kapılarımızda alınan tedbirleri yerinde görmek üzere hareket etmiş olacağım. Özellikle bu dönemde hem geri planda izolasyona alacağımız hastaneleri hem de sınırda yapılan uygulamaları yerinde görmek açısından." şeklinde konuştu.

HAZIRLIKLAR BAŞLADI!

Öte yandan Kapıköy'de 7/24 çalışacak olan Sahra Hastanesi'nin hazırlıkları bugün itibariyle başladı. Sınırda kurulacak hastane öncelikle İran'daki Türkiyeli vatandaşların tahliye sonrası kontrol ve tedbirleri sağlayacak. Kapıköy'den giriş yapanlar gerektiği hallerde 14 gün bu sahra hastanelerinde tutulacak. Durumu çok kritik olan hastalar ise Van'daki Karantina Hastanesi olarak belirlenen eski Van Askeri Hastanesi'ne sevk edilecek. Van ile birlikte 7 sınır noktasında kurulacak bu hastaneler ile Koronavirüs'ün Türkiye'ye girmemesi için mücadele edilmeye devam edilecek.

ŞEHRİVAN ÖZEL HABER/ÖMER AYKAÇ