FLAŞ GELİŞME! Çaldıran'daki saldırının detayları belli oldu

FLAŞ GELİŞME! Çaldıran'daki saldırının detayları belli oldu
Çaldıran'daki yaşanan ve 4 askerin şehit olduğu çatışmanın detaylar belli oldu. Çatışmada önce EYP'nin patlatıldığı ardındanda roketatarlarla saldırı düzenlendiği belirtiliyor. İşte Doğan Haber Ajansı'nın geçtiği haberin detaylar..
VAN'ın Çaldıran ve Ağrı'nın Doğubayazıt ilçeleri arasındaki karayolunda bugün aralarında TIR'ların da bulunduğu 12 aracı ateşe veren PKK'lılar, zırhlı askeri araca bombalı ve roketatarlı saldırısında 1'i binbaşı 4 asker şehit oldu, 4 asker yaralandı.

PKK'lılar Çaldıran- Doğubayazıt karayolunu saat 13.00 sıralarında kesti. Çaldıran'a yaklaşık 60 kilometre uzaklıkta bulunan Tendürek Dağı eteklerindeki Soğuksu bölgesinde araçları durdurarak sürücüleri indirdi. Aralarında uluslararası nakliyat TIR'larının da bulunduğu 12 aracı ateşe verildi. 

OPERASYON BAŞLATILDI

Olayın haber alınması üzerine bölgeye takviye birlikler sevk edildi ve helikopter destekli operasyon başlatılırken, Çaldıran- Doğubayazıt kara yolu güvenlik gerekçesiyle kapatıldı.

Saat 17.00 sıralarında bölgeye giden zırhlı askeri araçların geçişi sırasında yola önceden tuzaklanan el yapımı patlayıcıyı, uzaktan kumandayla infilak ettirdi, ardından da roketatarla ateş açtı. Askerler de karşılık verince çatışma çıktı.

Açılan ilk ateşle 1'i binbaşı 4 asker şehit oldu, 4 asker de yaralandı. Yaralılar helikopterle Van'a getirilerek tedavi altına alındı.

Olay üzerine bölgeye çok sayıda asker sevk edilerek, teröristlerin etkisizi hale getirilmesi için geniş kapsamlı operasyon başlatıldı.