‘Evde kal’mıyoruz!

‘Evde kal’mıyoruz!
Koronavirüs salgını tüm dünyayı olduğu gibi ülkemizi de etkisi altına almayı sürdürürken, tüm uyarılara rağmen çok sayıda insanın evde kalmak yerine dışarıya çıktığı gözleniyor.

 Van’da da bazı sokak ve caddelerde gözle görülür sakinlik varken, bazı caddelerde ise kalabalıklar dikkat çekiyor. Birçok sosyal medya kullanıcısı da, Van’ın belli noktalarında hayatın normal akışında devam ettiğini, kalabalıklardan bir şey eksilmediğini gösteren görüntüleri çekerek paylaşım yapıyor.

VAN’DA DA VAKALAR VAR

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Van’da da koronavirüs vakalarının olduğunu söyledi. 

Bakan Koca, düzenlediği basın toplantısı sırasında sorulan soru üzerine Van’da da vakalar olduğunu ancak 10’un üzerinde olmadığını belirtti.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın açıklamasının ardından, “Van’da vaka var mı yok mu?” tartışmalarına da son nokta koyulmuş oldu.

VAKA VAR AMA…

Van’da vaka olmasına rağmen, beklenen kadar insanlar evlerinde kalmıyor. Şehir merkezinin belli noktalarında kalabalıklar göze çarparken, tüm uyarılara rağmen kalabalıkların oluşması beraberinde ciddi riskleri de getiriyor. Artık Van’da da vaka olduğunun bilinmesine karşın, vatandaşların da bu tutumunu değiştirmesi ve tedbirler kapsamında kendini izole etmesi hayati önem taşıyor.

“HAYAT EVE SIĞAR”

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca da, her fırsatta, koronavirüsle mücadelede evde kalınmasının önemine vurgu yapıyor. Bakan Koca; “En güvenilir çözümün evde kalmak olduğunu unutmayalım. Hayat eve sığar. Gençlere uyarımız var, salgının dışında değilsiniz. Hayatınızı yavaşlatın. Risk ortamına girmeyin. Riski evinize taşımayın." gibi uyarılarda bulunarak, konunun önemine vurgu yapıyor. 

Prestij Haber: Umut Tarhan