Esnaf Odası Kantin İşletmecileriyle toplantı yaptı

Esnaf Odası Kantin İşletmecileriyle toplantı yaptı
Okulların yüz yüze eğitime başlaması sonrası Van Esnaf Odası Başkanı İsa Berge, kantin işletmecileriyle bir toplantı yaparak pandemi sürecinde uyulması gereken ve özen gösterilmesi istediği konuları aktardı.

BAŞKAN BERGE: AŞI VE TEMİZLİK ÖNCELİĞİMİZDİR

VANESOB Başkanı Berge, kantin işletmecilerinin gereken hassasiyeti gösterdiğini söyledi.

Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (VANESOB) Başkanı İsa Berge, kantin işletmecileri ile istişare ve değerlendirme toplantısı yaptı. VANESOB’da Berge başkanlığında yapılan toplantıya Van Bakkallar ve Manavlar Odası yönetim kurulu üyeleri ve kantin işletmecileri katıldı. Berge, “Eğitimin bir parçası olan kantin işletmecileri, kurallara uymaktadır.” dedi.

“Hepimizin sağlığı için kurallara uyalım”

Covid 19 salgınında okullarda uyulması gereken başta aşı, maske, hijyen ve mesafe olmak üzere kuralları hatırlatan Berge, “Öncelikle tüm kantin işletmecilerimiz ve kantin çalışanlarımız, aşılarını tamamladıktan sonra hizmetlerine başlamalıdır. Bizlerin öğrenci, öğretmen ve okul personellerine karşı sorumluluğumuz vardır. Düzenli olarak temizlenen kantinler belirli aralıklarla mutlaka havalandırılacaktır. Hepimizin sağlığı için kuralları yerine getirelim.” ifadelerini kullandı.

"Gereken hassasiyeti göstereceğiz"

Van'daki okullarda hizmet veren kantin işletmecilerinin gereken duyarlılığı göstereceğini belirten Berge: “Öğrencilerimizin sağlıklı bir eğitim hayatı için kantin işletmecilerimiz her zaman olduğu gibi yine üzerine düşeni yapacaktır. Okullarımızdaki kantinlerde sağlıklı ürünlerin satışı konusunda bizler de gereken hassasiyeti göstereceğiz.”

“Yeniden kısıtlamaların gelmemesi için..!”

Yeniden kısıtlamaların gelmemesi için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini vurgulayan VANESOB Başkanı Berge, “Kantin işletmecilerimiz üzerine düşeni yapmaktadır ve yapmaya devam edecektir. Yeniden kısıtlamaların gelmemesi için kurallara uymak hayati önemdedir.” şeklinde konuştu.

"Sorunların çözümü için çabalıyoruz"

“Geleceğimiz olan çocuklarımıza başarılı bir yıl diliyoruz.” diyen VANESOB Başkanı Berge, “Tüm meslek dallarında olduğu gibi eğitimin önemli bir parçası olan kantin işletmecilerimizin sorunları ile birebir ilgileniyoruz ve sorunları çözmek için çaba sarf ediyoruz. Her teneffüste öğrencilerimiz ile kantin işletmecilerimiz diyalog içerisindedir. Öğrencilerin okulda mutlu olabilmeleri için kantin işletmecileri de çaba sarf etmektedir.” diye konuştu. Başkan Berge'nin konuşmasının ardından toplantı soru cevap bölümü ile sona erdi.