Engelliler için yardım başvurusunda bulunuldu

Engelliler için yardım başvurusunda bulunuldu
Van Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Fazıl Bor, pandemi nedeniyle engellilerin uzun süredir evlerine kapandığını ve zor günler geçirdiğini belirterek, Yardım talebiyle Van Büyükşehir Belediyesi’ne başvuruda bulunduk dedi.

Kurallara riayet etmesi ile dikkat çeken ve vaka sayılarının alınan tedbirlerle en aza indirildiği illerden biri olan Van'da, zaman zaman ise istenmeyen kalabalıklar dikkat çekiyor. Özellikle hafta başlarında bazı banka önlerinde oluşan uzun kuyruklar göze çarparken, sosyal mesafenin de bu kalabalıklarda zaman zaman kaybolduğu görülüyor.

Maske kuralına genelde dikkat edildiği gözlenen banka önlerinde, yoğunluktan dolayı sosyal mesafenin ise zaman zaman kaybolabildiği gözleniyor. Yetkililer de vatandaşları sık sık sosyal mesafeye uymaları konus

Mart 2020 tarihinde ortaya çıkan pandemiden en fazla etkilen kesimlerden biri de engelliler oldu.
Bu nedenle de engelli dernekleri kayıtlı bulunan üyelerinin durumuna dikkat çekmek ve yardımcı olmak için sık sık arayışlara giriyor.

BELEDİYEYE YARDIM BAŞVURUSU

Van Altı Nokta Körler Derneği, ekonomik olarak sıkıntı yaşayan üyeleri için çeşitli girişimlerde bulunuyor.
Şimdiye kadar farklı sosyal yardım kuruluşlarına ve iş insanlarına yaşanan sorunları ileten dernek, bu kez de Büyükşehir Belediyesi’ne başvuruda bulundu.

EVLERE KAPANDILAR

Van Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Fazıl Bor, pandemi süresince üyelerinin evlerini gezerek durumları hakkında bilgi aldıklarını söyledi.  


Pandemi nedeniyle engellilerin başından beri evlerine kapandığını belirten Bor, “Üyelerimiz büyük sıkıntı yaşıyor, hem dışarı çıkamıyorlar hem de ekonomik olarak ciddi sıkıntılar yaşıyorlar” dedi.

İSİM LİSTESİ SUNULDU

Üyelerin ekonomik durumuyla ilgili arayışlarını sürdürdüklerini belirten Bor, şunları söyledi:
“Engelliler pandemi nedeniyle dışarı çıkamıyorlar, derneğe gelemiyorlar, bu nedenle derneğimiz çoğunlukla kapalı zaten. Onun dışında da ciddi bir ekonomik sıkıntı da yaşıyorlar. İçeri kapanmış durumdalar. Bu nedenle biz dernek yönetimi olarak bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Arayışlarımız var. Belediyelerle, sosyal yardımlaşmayla, iş insanlarıyla görüşmeler yapıyoruz. Dün de Van Büyükşehir Belediyesine başvuruda bulunduk. Yardıma ihtiyacı olan engellilerin listesini verdik. Büyükşehir ve ilçe belediyeleri tarafından gereken yardımların yapılacağı söylendi. Şu anda durum bu, engelliler gerçekten bu süreçte en fazla zorluk çeken kesim oldu.”

Prestij Özel Haber: Adil HARMANCI 

unda uyarıyor. Özellikle banka önlerinde oluşan kalabalıkların olası virüs riskini arttırmaması için vatandaşların sosyal mesafe kuralına da hassasiyetle özen göstermeleri isteniyor.

Prestij Haber: M.Selim KURT