Engelli sporcular: Daha çok desteğe ihtiyacımız var

Engelli sporcular: Daha çok desteğe ihtiyacımız var
Van Bedensel Engelliler Spor Kulübü Başkanı Hanefi Baykara, engelli liglerinin uzun bir aradan sonra yeniden başlayacağını belirterek, Bizim bundan önce de desteğe ihtiyacımız vardı, ancak pandemi nedeniyle daha çok desteğe ihtiyacımız var dedi.

Pandemi nedeniyle engelli liglerinde 2020 yılında müsabakalar yapılmadı.

2021 yılı değerlendirmesinin ise Şubat ayı sonunda yapılması ve liglerin tarihinin belirlenmesi bekleniyor.

“SPOR UMUDUMUZDUR”

Türkiye Bedensel Engelliler Basketbol 2. Ligi’nde mücadele eden Van Bedensel Engelliler Spor Kulübü Başkanı ve takım kaptanı Hanefi Baykara, liglerin bir an önce başlamasını istediklerini söyledi.


Sporun kendileri için önemli bir moral kaynağı olduğunu belirten Baykara, “Bizim ligler bu ayın sonunda değerlendirilecek. Geçen sene pandemiden dolayı lig maçları yapılmadı. Biz de şu anda tekrar liglerin başlaması beklentisi içerisindeyiz. Engellilerimizi bir nevi ayakta tutan, umut bağladığı bir spordur. Bir an önce başlamasını istiyoruz.” dedi. 

DAHA ÇOK YARDIM

Pandemiden en fazla etkilenen kesim olduklarını ifade eden Baykara, “Ligi 5. Sırada tamamladık. Şimdi sıfırdan başlayacağız. Tabi bunun için de destek lazım. Belediyelerin sponsor olması lazım. İlimizde 13 belediyemiz var, bize gereken desteğin verilmesi gerekiyor, yoksa liglerin başlamış olmasının da bir anlamı olmayacak. Özellikle deplasmanlar büyük bir külfete mal oluyor. 13 kişiyle deplasmanlara gidiliyor. Yaklaşık 11 deplasmana çıkmamız gerekiyor. Bizim bundan önce de desteğe ihtiyacımız vardı, ancak pandemi nedeniyle daha çok desteğe ihtiyacımız var” diye konuştu. 

“ENGELLİ KULÜPLERİ BELEDİYE BÜNYESİNE ALINMALI”

Bedensel, işitme ve görme engelli spor kulüplerinin önemli başarılar elde ettiğini ancak bunu herhangi bir bütçeleri olmadan yapmaya çalıştıklarını belirten Baykara, şunları söyledi: 


“Takımların belediyeler bünyesine geçmesini istiyoruz. Bunun için bir yasal düzenleme de olabilir. Muhalefet partileriyle birlikte böyle bir yasal düzenleme de bekliyoruz açıkçası. Engelli spor kulüplerinin belediyeler bünyesine alınması lazım. Engellilere pozitif ayrımcılık tanınması lazım. Çünkü engellilerin maçlara çıkması, antrenmanlara çıkması gibi bir bütçeleri de yok. Bizler bu dönemde dernek kiralarımızı bile ödeyemiyoruz. Şu anda pandemiden dolayı çalışmalarımızı da durdurmuş durumdayız. Ayrıca bize de esnafa verilen destekler gibi destekler verilmesini bekliyoruz.”

Prestij Özel Haber: Adil HARMANCI