Eğitimcilere atık pil semineri

Eğitimcilere atık pil semineri
Van Büyükşehir Belediyesi koordinasyonunda, kentte bulunan eğitimcilere yönelik atık pil bilgilendirme semineri verildi.

 Çevre Koruma Kontrol Daire Başkanlığına bağlı Çevre Koruma Kontrol Şube Müdürlüğü ile Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) işbirliğinde, ‘Doğanın Pili Bitmesin’ sloganı ile düzenlenen seminere yaklaşık 200 okuldan eğitimci ile belediye temsilcileri katıldı. Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) konferans salonunda gerçekleştirilen seminerde konuşan TAP Derneği Eğitim Uzmanı ve Çevre Yüksek Mühendisi Hatice Yıldız, atık pillerin çevreye zararları ve geri dönüşüm çalışmalarında öğretmenlerin sunabileceği katkılar üzerinde durdu.

ATIK PİL TOPLAMADA BELEDİYELERİN ROLÜ BÜYÜK

Atık pillerle ilgili farkındalık oluşturmayı hedeflediklerini belirten Yıldız, Van’da 2013 yılında çalışmalara başladıklarını belirterek, “Bu kapsamda her yıl farklı çalışmalar ortaya koyduk. Bu yıl ise ekim ayında başlayıp nisan 2018’de tamamlanacak olan okul yarışmalarımız var. Burada en çok pil toplayan ilk üç okulumuza ödüller göndereceğiz. Onun dışında bugün olduğu gibi eğitimler düzenliyoruz. Belediyelerimiz farklı noktalarda atık pil toplama işlemlerini yürütüyorlar. Burada belediyelerimizin rolü oldukça büyüktür. Gerek derneğimizden ücretsiz olarak aldıkları toplama malzemelerinin okullara dağıtılması gerekse de bilgilendirme çalışmalarını yürütüyorlar” dedi.

YILDA 2 TON ATIK PİL TOPLANIYOR

Vanlılardan atık pilleri toplayarak kendilerine ulaştırmalarını isteyen Yıldız, kentte yılda ortalama 2 ton civarında atık pil çıkışı olduğunu da sözlerine ekledi.

Ayrıca iki gün devam edecek olan program kapsamında 13 ilçeye 4 grup halinde atık pil bilgilendirme semineri verilecek. Seminer sonrasında Büyükşehir Belediyesince katılımcılara atık pil kutusu, bilgilendirme CD’si, not defteri ve kalem hediye edildi.