Dolayı usta’dan gazeteci Murat Çurku’ya jest

Dolayı usta’dan gazeteci Murat Çurku’ya jest
Kardeşler çay evi sahibi Dolayı Öztürk, Van’da gazetecilik yapan ve meslekte 37’inci yılına giren Murat Çurku’ya jest yaptı.

 Kentte 1980’li yıllardan itibaren gazetecilik yapan Murat Çurku, 37’inci meslek yılını yine kentin önemli mekanlarından olan 1942 yılından beri faaliyette olan Kardeşler Çay Evi’nde kutladı. Çay evi sahibi Dolayı (usta) Öztürk, tarafından organize edilen kutlamaya gazeteci Çurku’nun meslektaşları ve dostları katılırken, günün anlamına binaen pasta kesildi. 

Kutlama programını organize eden Dolayı Öztürk, gazeteci Murat Çurku’nun Van’ın önemli bir değeri olduğunu belirterek, “Murat yıllardır bu meslekte, kente çok şey kattı. Gerek Haberci gazetesi olsun gerek Diyabet gazetesi olsun çok emek verdi, zorlukları aşarak bugüne geldi. Biz istedik ki Murat’ın meslekte 37’inci yılını biz kutlayalım. Bu da esnaf arkadaşlarımıza örnek olsun. Murat ile 30 yıldır tanışıyoruz. Çok başarılı buluyorum kendisini. Van için çok değerlidir. Murat arkadaşımızın ve diğer basın mensuplarının kıymetini bilmeliyiz. Bu tür organizasyonları bir doping olarak görüyorum. Bu tür organizasyonlar gazeteci arkadaşlarımızın çalışma şevkini arttıracağını düşünüyorum.” Dedi.

Gazeteci Murat Çurku da Dolayı Öztürk’e bu anlamlı davranışından dolayı teşekkür ederek şöyle konuştu: “Ben her zaman söylerim. Van’da kahveci derseniz, çay derseniz akla Dolayı usta gelir. Benim böyle bir organizasyondan haberim yoktu. Beni öğleden sonra aradı böyle bir kutlama yapacağını söyledi. Çok mutlu oldum. Arkadaşlarıma haber verdim. İşi olan arkadaşlarım gelemedi. Ben Dolay beye bu duyarlılığından dolayı teşekkür ediyorum. Meslekte yaklaşık 37 oldu. İnşallah bu davranış iş adamlarına diğer esnaflara bir örnek olur. Bizim yaşımız belli ama bu tür şeylere gençlere büyük moral olur. Onun bu davranışı bana da doping oldu. Meslekte daha çok koşturacağım. Gazeteciler olarak canımız sıkıldığı zaman, haber peşinde olduğumuz zaman, işimiz bittiğinde buraya geliyoruz. Dolayı ustanın çayını içerek yorgunluğumuzu atıyoruz. Burada olan olmayan bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum. ”