Din Gönüllüleri İlim İrfan Derneği yetimleri sevindirdi

Din Gönüllüleri İlim İrfan Derneği yetimleri sevindirdi
Van’da faaliyet yürüten Din Gönüllüleri İlim İrfan Derneği, Ramazan ayı çalışmaları kapsamında yetim ailelere ev eşyası ve gıda yardımında bulundu.
Din Gönüllüleri İlim İrfan Derneği Başkanı Hamide Donmuş, “Mübarek Ramazan ayı münasebetiyle bizler de yetimleri sevindirmek istedik. Bu kapsamda İskele ve Akköprü mahallelerimizde bulunan 5 Suriyeli yetim ailemize barınma, ev eşyası ve gıda yardımı yaptık ayrıca Başkale ilçemizden merkeze göç eden 5 ailemize de gıda yardımında bulunduk. Amacımız ilim irfan yuvalarını açmanın yanı sıra İslam dininin yardımlaşma ve paylaşmaya verdiği önemi bereket ayı olan bu ayda tekrar canlandırmak muhtaçlara bir nebze olsa yardımcı olmaktır. ‘Komşusu aç iken kendisi tok yatan bizden değildir’ Hadis-i Şerifine binaen elimizden geleni yapmak istedik. Bu anlamda faaliyetlerimiz devam ediyor. İnanıyorum ki bu faaliyetler toplumda birlik beraberlik ve kardeşlik ruhunu yeniden canlı tutacaktır. Yeter ki bizler büyüklüğüne ve küçüklüğüne bakmaksızın elimizden gelen gayreti gösterelim. ‘Kim ki bir Müslümanın dünya sıkıntısını giderirse Allah ta onun ahiret sıkıntısını giderir’ Hadisini misyon edinerek çalışıyoruz” dedi.

Donmuş, ayrıca çocukların dini eğitimleri başta olmak üzere ilim irfan anlamında çalışmalar da yürüttüklerini ifade etti.