Değer; Amacımız milli eğitimle bir arada olmak

Değer; Amacımız milli eğitimle bir arada olmak
Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi kahvaltıda İl Milli Eğitim Müdürü, ilçe milli eğitim müdürleri ve öğretmenler ile bir araya geldi.
- Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Doğu Anadolu Bölge Müdürlüğü Van’daki milli eğitim müdürleri ve öğretmenler ile bir araya geldi.

Eğitim öğretim yılı öncesi eğitimciler ile bir araya gelen Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Doğu Anadolu Bölge Müdürü Özge Burak Değer yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını dileyerek günün birlik olma günü olduğunu söyledi.

“ARACIMIZ MİLLİ EĞİTİMLE BİR OLMAK”

Kahvaltılı toplantıda konuşan Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’nin Doğu Anadolu Bölge Müdürü Özge Burak Değer  “Bugün Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi olarak sizlerle bir araya geliyoruz. Ben Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’nin Doğu Anadolu Bölge Müdürlüğünü yapıyorum. 2010 yılından bu yana burada ofisimiz bulunmaktadır. Eğitim anlamında çalışmalar yürütüyoruz. Bu bölgede hem bir Vanlı kardeşiniz olarak hem de bir üniversitenin Doğu Anadolu Bölge Müdürlüğü olarak görev yapıyoruz. Arzumuz her yıl milli eğitimde hem özel kurumlarımızla hem de milli eğitim camiasıyla bir arada olmaktır.”

DEĞER: GÜN BİRLİK OLMA GÜNÜDÜR

Günün birlik olma günü olduğunu dile getiren Değer, “Olaylardan dolayı bir türlü bir araya gelemedik. Gün birlik olma günüdür. Gün eğitim kurumlarımıza beraber geleceğimize ışık tutma günü diye düşünüyorum. Katılımızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. İnşallah bol bereketli bir eğitim öğretim yılı geçiririz.”

KIREKİN: BU BİZE DERS OLDU

Ardından konuşan Van İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin ,“Ülkemiz zorlu bir süreç yaşıyor. İnşallah bu süreci hepimiz kenetlenerek atlatmış bulunmaktayız. Ama dileğim şudur ki bundan sonra bu ülke böyle hain, kumpas gerçekten bizleri üzmüştür. İnşallah ülkemiz bir daha böyle kahbece bir girişim yaşamayız. Burada en büyük görev biz eğitimcilere düşüyor. Yetiştirdiğimiz nesilleri insanlığa, demokrasiye ve milletine önem veren bireyler yetiştirirse bu sorunları yaşamayız. Bu bize bir ders oldu. Bundan sonra hepimizin üzerine büyük sorumluluk düşmektedir.”

“DEĞERLERİNE SAHİP ÇIKAN TOPLUM YETİŞTİRECEĞİZ”

Kırekin konuşmasını, “Özge kardeşimiz toplumun her kademesinde hizmet veren bir kardeşimizdir. Bizde kendisine bu anlamda teşekkür ediyoruz. Özel okullar ve diğer kurumlar olarak sizlere de çok büyük işler düşüyor. Devlette ihanette birinci öncelik maalesef özel kurumların bu işlerin içerisinde olmasıdır. Yıllık yaklaşık 19 milyar lira aileler tarafından bu kurumlara aktarılmış. Bu çok güçlü bir ihanet şebekesi olarak karşımıza çıktı. İnşallah biz demokrasisine ve değerlerine sahip çıkan bir toplum sunacağız. Bu anlamda Özge Hanıma diğer başarıların da başarılar diliyorum.” Şeklinde tamamladı.